Fabricantul de avioane civile şi militare Boeing, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, a primit oferte pentru circa...
737_MaxFabricantul de avioane civile şi militare Boeing, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, a primit oferte pentru circa 200 de aeronave din modelul 737 Max, versiunea upgradată a celor mai vândute avioane din portofoliul său.

Surse apropiate companiei au declarat faptul că printre cumpărători se numără companii din China.

Comenzile pentru cele 200 de avioane ar urma să aducă în portofoliul companiei americane, al doilea furnizor de echipamente aerospaţiale şi tehnologice al Pentagonului, 20,7 miliarde de dolari, însă suma finală a tranzacţiilor trebuie aprobată de guvernul chinez – o practică comună în această ţară în ceea ce priveşte achiziţia de echipament aeronautic. Printre clienţi s-ar număra o serie de companii de leasing, sau companii aeriane deţinute de stat.

Acestea sunt primele comenzi pentru 737 Max care vin din China, piaţa aeronautică cu cea mai mare creştere din lume. Potrivit reprezentanţilor din industrie, în următorii 20 de ani, China ar putea detrona Statele Unite ca fiind cea mai mare piaţă de profil la nivel mondial.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.