Grupul iQuest, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii software, care a împlinit anul acesta 15 ani de la înfiinţare, reafirmă creşterea cifrei de...

Cornelius Brody CEO iQuest

Grupul iQuest, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii software, care a împlinit anul acesta 15 ani de la înfiinţare, reafirmă creşterea cifrei de afaceri în 2013, la 25 de milioane de euro, şi estimează majorarea veniturilor interne la 15% din business. În plus, compania a semnat recent un nou parteneriat strategic cu hybris, unul dintre cei mai dinamici furnizori de soluţii de comerţ electronic la nivel internaţional.

Timp de 15 ani am fost ghidaţi de un set de valori definitorii pentru modul în care ne-am desfăşurat operaţiunile: excelenţă, responsabilitate, onestitate, respect, curaj şi, nu în ultimul rând, spiritul de echipă. Acesta este şi motivul pentru care am început să fim tot mai respectaţi şi căutaţi de clienţi externi, ajungând la o retenţie extraordinară a acestora, de peste 90%”

Cornelius Brody, CEO-ul şi fondatorul iQuest

În toată această perioadă, iQuest s-a concentrat în special pe pieţele internaţionale, prin derularea de proiecte de succes cu clienţi de renume mondial, precum Roche, Virgin Atlantic Airlines, Financial Times, Vodafone, Ikea, iar pentru a susţine această expansiune, la începutul acestui an, compania a recrutat în echipa de management executivi de top, din companii precum Microsoft, SAP sau Nestlé.

În prezent, iQuest numără peste 500 de specialişti IT în 10 centre din România (Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gotheburg), Elveţia (Zürich), Ungaria (Budapesta) şi Statele Unite (Palo Alto), şi este unul dintre membrii fondatori ai Cluj IT Cluster, cel mai important cluster în domeniul IT la nivel naţional. În plus faţă de extinderea şi consolidarea prezenţei internaţionale, în perioada următoare iQuest va accentua şi prezenţa pe piaţa locală.

„Business-ul de pe piaţa locală cuprinde două direcţii: sectorul privat, unde dezvoltarea este constantă, dar cu un trend moderat crescător şi sectorul public, unde iQuest, începând cu anul 2012, este din ce în ce mai prezent. Valoarea business-ului local în cifra de afaceri iQuest este în continuă creştere, iar pentru acest an estimăm o pondere de 15%”, a explicat Horia Cerchez, Site Manager iQuest Bucureşti.

De peste 15 ani, iQuest oferă un portofoliu extins de servicii şi soluţii software customizate celor mai mari companii din Europa şi SUA. Combinând cu succes expertiza tehnică şi excelenţa serviciilor, iQuest creează valoare pe termen lung pentru companii de top dintr-o gamă largă de industrii precum telecomunicaţii, life sciences, servicii financiare, transport şi energie. Cu sediul central în Germania şi echipe locale în România, Elveţia, Suedia şi SUA, iQuest numără în prezent peste 500 de angajaţi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.