Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, organizează în perioada...
antreprenoriatLiga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, organizează în perioada 24 – 26 octombrie 2013 Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“.

Colocviul C.A.E.S.A.R. este dedicat oportunităților de dezvoltare ale antreprenoriatului românesc și își propune să aducă la aceeași masă tineri experți în domeniul culturii, atât din țară, cât și din străinătate, împreună cu experți consacrați în domeniul antreprenoriatului cultural și reprezentanți ai sferei publice și private din România.

Scopul este acela de a identifica soluții practice pentru dezvoltarea antreprenoriatului cultural românesc prin mediul privat, având ca vectori principali tineri creatori, producători și distribuitori de cultură din țară și din diaspora și având drept sprijin antreprenori culturali cu experiență bogată în acest domeniu.

La dezbateri vor lua parte la dezbateri experți consacrați din domeniul cultural și reprezentanți ai instituțiilor publice de resort în vederea identificării principalelor direcții de dezvoltare și promovare ale culturii și ale antreprenoriatului cultural în România.

Colocviul se va desfășura pe parcursul a trei zile și va cuprinde grupuri de lucru ce vor dezbate trei dimensiuni de importanță majoră pentru antreprenoriatul cultural: finanțarea (mediul de afaceri și legea mecenatului), diplomația creativă (brand-ul de țară, turismul cultural și legea meșteșugurilor) și cadrul legislativ, necesar punerii în practică a primelor două aspecte.

Printre temele abordate se vor număra: necesitatea unei legi a mecenatului în România și atragerea antreprenorilor spre domeniul cultural, vizibilitatea culturii și tradițiilor românești în afara țării.

Printre personalitățile care și-au anunțat prezența se numără artiști români consacrați, oameni de cultură, directori de muzee, precum și înalți demnitari, reprezentanți ai Ministerului Culturii și ai Institutului Cultural Român. lsrs

Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora” se înscrie în seria de proiecte derulate de către LSRS pentru mai buna colaborare între mediul public și cel privat și reprezintă un prim pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a antreprenoriatului cultural. Edițiile anterioare ale Colocviilor C.A.E.S.A.R. s-au bucurat de succes pe trei teme de importanță strategică pentru România: mediu, securitate cibernetică și IT, precum și turism.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă, care oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.