Compania AVI Compact, unde Florin Rădulescu – proprietarul restaurantelor Osho este acționar cu peste 99% din acțiuni, estimează pentru 2013 o cifră de afaceri...

Florin Radulescu - Proprietar OshoCompania AVI Compact, unde Florin Rădulescu – proprietarul restaurantelor Osho este acționar cu peste 99% din acțiuni, estimează pentru 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 4,5 milioane euro din servicii integrate de instalaţii şi climatizare. Compania a început şi investiţia într-un parc fotovoltaic (1.000 mp) la depozitul AVI Compact, din 2014 fiind folosită în activitatea companiei doar energie verde.

AVI Compact, una dintre cele mai  mari companii care furnizează soluţii integrate de climatizare şi instalaţii, estimează că va încheia 2013 cu o cifră de afaceri aproximativ egală cu cea de anul trecut, 4.5 milioane de euro, în contextul scăderii pieţei construcţiilor. Pentru 2014 compania are în plan dezvoltarea serviciului de service şi mentenanţă.

Cu prezenţă naţională, AVI Compact furnizează servicii integrate de climatizare: încălzire, răcire, voce şi date, incendiu şi sanitare pentru clienţi din zone precum sistemul bancar, rezidenţial, dezvoltatori imobiliari, antreprenoriat sau companii de facility management, dar şi pentru clienţi persoane fizice.

Compania asigură servicii complete pornind de la proiectare, distribuţie echipamente şi soluţii integrate până la mentenanţă şi service.

“Pentru 2013 estimă afaceri de 4.5 milioane euro realizate din serviciile de mentenanţă – 25%, cele de distribuţie echipamente – 35% şi soluţiile integrate – 40%. AVI Compact este principalul distribuitor de echipamente Daikin în România, de cinci ani fiind liderul de vânzări pentru această marcă. Compania este şi principalul furnizor al altor sisteme performante precum Tecnair sau Viessmann”, susține Florin Rădulescu.

Acesta mai spune că 90% din cifra de afaceri AVI Compact este realizată din proiectelele pentru companii, restul de 10% fiind reprezentat de activitatea pentru clienţii persoane fizice. De asemenea, aproximativ 45% din proiecte sunt dezvoltate în Bucureşti, restul de 55% fiind dezvoltate în ţară.

OSHO (2)Află povestea din spatele restaurantelor Osho spusă chiar de Florin Rădulescu 

AVI Compact a furnizat soluţii de instalaţii şi climatizare pentru unele dintre cele mai mari proiecte dezvoltate în Bucureşti, 30% din valoarea investiţiei într-o clădire nou construită fiind reprezentată de echipamente şi instalaţii.

Cel mai important proiect AVI Compact este Crystal Tower Business Center – Sediul Central al ING Bank, singura clădire din România care a primit certificatul BREEAM Excellent. Alte proiecte importante sunt şi: Bucharest Financial Plazza, Imprimeria Băncii Naţionale sau Hotelul Cişmigiu (Hercesa). De-a lungul timpului, compania a asigurat implementarea sistemelor de instalaţii şi climatizare, la nivel naţional, pentru companii precum: Banc Post, BCR, Millenum Bank, Unicredit Tiriac Bank, CEC, General Investment, Genesis, EK Investment, My Residence sau Hercesa.

AVI Compact a furnizat soluţii integrate de instalaţii şi climatizare pentru proiecte în afara ţării, cele mai importante fiind Senelec Belair Site (Dakar-Senegal), Scancool (Finlanda) sau Mobias Bank şi Complex Hotelier Basconlux (Chişinău-Moldova).

Pe fondul scăderii pieţei construcţiilor din ultimii ani, s-a observat o creştere a cererii de servicii de mentenanţă şi service. Astfel, AVI Compact a scurtat timpul de intervenţie prin dezvoltarea unui sistem integrat prin care asigură serviciul de mentenanţă la nivel naţional. Compania are cinci centre în România: Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Timişoara şi Baia Mare şi un centru în Chişinău, care acoperă întregul teritoriu al Republicii Moldova. În 2014 compania îşi propune să dezvolte activitatea de service şi mentenanţă.

AVI Compact a fost înfiinţată în 2003 şi are o echipă de 115 angajați, cu experienţă în domeniul instalaţiilor de încălzire şi ventilare-climatizare, având cursuri de pregătire efectuate atât în ţară, cât şi în străinătate. Potrivit proprietarului companiei, în 2013 au urmat cursuri de training şi dezvoltare profesională peste 50% din angajaţi. Cel mai important curs de pregătire a fost făcut în 2012 în parteneriat cu Universitatea Politehnică Bucureşti. În urma acestui parteneriat, 90% din echipă este reprezentată de personal calificat, iar 25 dintre angajaţii AVI Compact au obţinut calificarea de frigotehnist, în urma unui curs de şase luni.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.