Alegerea tipului de sticlă potrivit în funcţie de rolul pe care îl joacă în locuinţă şi montarea corespunzătoare, fac din suprafeţele vitrate un element...
Fabrica-SGGAlegerea tipului de sticlă potrivit în funcţie de rolul pe care îl joacă în locuinţă şi montarea corespunzătoare, fac din suprafeţele vitrate un element de siguranţă şi design tot mai des adoptat de români, potrivit Saint-Gobain Glass România, liderul pieţei locale de sticlă.

„Atunci când aleg tipul de sticlă folosit pentru realizarea suprafeţelor vitrate din locuinţă, românii ar trebui să ţină cont de anumite aspecte pentru a evita eventuale neplăceri. Studiile noastre au arătat că, în cazul folosirii de sticlă necorespunzătoare, există riscul producerii a până la 10% din accidentele din locuinţă”, a declarat Cosmin Popescu, Directorul de Marketing al Saint-Gobain Glass România.

Potrivit afirmaţiilor sale, montarea corectă a sticlei joacă un rol important în durabilitatea a acesteia. Totuşi, pentru ca accidentele să fie evitate în totalitate, este indicată folosirea unei sticle ce oferă protecţie la spargere, precum este cea laminată.  Acest tip de sticlă oferă un grad ridicat de siguranță  şi protecţie împotriva spargerii deoarece, în cazul în care este lovită, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare la fel ca și corpurile care au determinat spargerea. În acest fel, riscul de accidentare sau cădere este aproape nul. De asemenea, sticla laminată reduce semnificativ, aproape de zero, radiaţia ultravioletă şi oferă o protecţie sporită la zgomot.

„Siguranța este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie avut în vedere în momentul alegerii unui anumit tip de sticlă. În general, principalele criterii de achiziție ale românilor se bazează pe prețul acesteia şi capacitatea sa de a izola termic locuința, și mai puțin pe alte aspecte, printre care și protecția împotriva spargerii şi a rănirii”, a mai afirmat Cosmin Popescu.

Potrivit reprezentantului companiei, sticla laminată nu este recomandată doar la interior, ci şi pentru ferestrele exterioare ale balcoanelor.

„În acest moment, multe balcoane din România sunt amenajate cu sticlă fără protecţie, acest lucru sporind pericolul de accidente în cazul unor cutremure chiar şi de mică anvergură. Tocmai din acest motiv considerăm că ar fi necesară stabilirea de norme care să nu permită decât folosirea de sticle speciale”, a afirmat Cosmin Popescu.

Începând cu acest an, Saint-Gobain Glass a inaugurat în România o nouă linie de producție de sticlă laminată. Potrivit reprezentanților companiei,  noile sortimente de sticlă produse în cadrul fabricii de la Călărași, comercializate sub brandul Stadip, sunt destinate în proporție de 80% pieței rezidențiale – ferestre și interioare.

„Prin intermediul noilor sortimente de sticlă laminată ne dorim să le oferim clienților noștri un grad cât mai sporit de protecție și confort. Noua gamă reprezintă o inovație pe piața de sticlă datorită avantajelor suplimentare pe care le aduce ”, a încheiat Cosmin Popescu.

Astfel, prin tratarea sticlei float sau a celei sputerizate, Saint-Gobain Glass va produce sortimente ce oferă siguranţă şi protecţie ridicată din mai multe puncte de vedere, cea mai importantă fiind cea împotriva accidentelor şi a intrărilor prin efracţie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.