Producătorul de echipamente pentru comunicaţii Huawei şi-a anunţat intenţia de a investi 125 de milioane de lire sterline (200 de milioane de dolari) într-un...
Huawei Ascend P6Producătorul de echipamente pentru comunicaţii Huawei şi-a anunţat intenţia de a investi 125 de milioane de lire sterline (200 de milioane de dolari) într-un centru de cercetare şi dezvoltare în Marea Britanie.

Locaţia exactă nu a fost anunţată încă, însă oficialii companiei chineze au declarat faptul că inginerii din Marea Britanie vor lucra la dezvoltarea noului design pentru smartphone-urile produse de Huawei, la proiecte de software şi pentru dezvoltarea tehnologiilor de broadband.

Anunţul companiei chineze a venit imediat după ce ministrul de finanţe britanic George Osborne a vizitat sediul din Shenzhen al Huawei. Centrul de R&D  este prima iniţiativă concretizată a gigantului chinez din telecom, după ce compania îşi anunţa în toamna anului trecut intenţia de a investi două miliarde de dolari în extinderea operaţiunilor engleze.

După achiţia de anul trecut a Centrului integrat de tehnologii fotonice de la Ipswich, Huawei are o echipă de 80 de ingineri care lucrează în Marea Britanie. Odată cu inaugurarea centrului de R&D, numărul inginerilor care lucrează în Anglia pentru Huawai va ajunge la 300 de persoane.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.