Travel trends: top cinci staţiuni din Austria pentru întreaga familie Travel trends: top cinci staţiuni din Austria pentru întreaga familie
Peste jumătate din numărul total al turiștilor români care vizitează anual Austria, aleg această țară pentru ski, comentează reprezentanţii locali ai Oficiului Național de... Travel trends: top cinci staţiuni din Austria pentru întreaga familie
hochkoenigPeste jumătate din numărul total al turiștilor români care vizitează anual Austria, aleg această țară pentru ski, comentează reprezentanţii locali ai Oficiului Național de Turism al Austriei.

Conform unei analize realizate de aceaastă autoritate asupra tipologiei turiștilor români care călătoresc în Austria, aproximativ 1/3 dintre români călătoresc în Austria împreună cu familia, pe locul doi situându-se turiștii care călătoresc împreună cu prietenii (24%), iar pe locul trei turiștii care călătoresc în cuplu (21%).

Travel trends: În Austria, turiştii români stau la 5 stele, merg cu familia şi cheltuiesc în medie mai mult decât nemţii

Media națională evidențiază o ierarhie usor diferită, pe primul loc situându-se călătoriile în cuplu (38%), urmate de călătoriile în familie (31%) și de cele împreună cu prietenii (14%).

Dar care sunt cele mai bune staţiuni din Austria în care să ne petrecem vacanţa alături de familie şi prieteni?

Hochkönig, Salzburg

Hochkönig este o alegere potrivită pentru familiile care vor să-și petreacă vacanța de iarnă în Austria. Aici se organizează evenimente pentru copii, partide de săniuș și sunt școli de ski.

Travel trends: Care este topul destinaţiilor de iarnă din Austria în preferinţele românilor

Serfaus -Fiss-Ladis, Tirol 

Serfaus -Fiss-Ladis, Tirol

Familiile care aleg această regiune se vor bucura de hoteluri fermecătoare, de școli de ski pentru copii, cu areale separate extinse – Kinderschneealm și parcul Murmli Serfaus, o gradină zoologică, satul indienilor și 70 de instalații de cablu.

Filzmoos, Salzburg

Filzmoos este o mică stațiune pentru familii, perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă, cu multe posibilități și pentru alte experiențe în afara celor de pe pârtii: drumeții de iarnă, săniuș, călătorii cu balonul, drumeții cu sania trasă de cai. În luna ianuarie, în fiecare an la Filzmoos se desfașoară un mare festival al baloanelor cu aer cald.

Skigebiet-RiesneralmRiesneralm, Stiria

Riesneralm din Donnersbachwald pune la dispoziția turiștilor un total de 30 de kilometri de pârtii, prima vale de ski din Austria destinată copiilor, o școală de ski de top și 5 instalații.

Alpbachtal-Wildschönau , Tirol

Unirea celor două domenii schiabile din Tirol, Alpbachtal și Wildschönau, a dat naștere unei adevărate bijuterii destinate schiului: 145 de kilometri de pârtii, 47 de instalații de transport moderne, două pârtii cu nocturnă și 3 snowpark-uri. Zona este potrivită pentru familii prin facilitățile de care dispune: un centru pentru copii, școli de ski, pârtii și instalații de transport pentru copii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.