Datele centralizate de Oficiul Naţional pentru Turism al Austriei arată faptul că românii se află pe locul 12 în topul naţionalităţilor turiştilor care aleg...
Familien Shooting WinterDatele centralizate de Oficiul Naţional pentru Turism al Austriei arată faptul că românii se află pe locul 12 în topul naţionalităţilor turiştilor care aleg această ţară pentru petrecerea concediului.

“Numărul turiştilor din România care vin în staţiunile austriece creşte constant în fiecare an. Dacă România se afla pe locul 25 din punct de vedere al numărului de persoane care călătoresc spre Austria, acum se apropie rapid de primele zece poziţii. Cred că în următorii doi-trei ani românii vor ajunge printre primele naţionalităţi ca număr de vizitatori”, a declarat pentru Gadget&Trends Magazine Gabriele Lenger, Directorul Oficiului National de Turism al Austriei.

Travel trends: Care este topul destinaţiilor de iarnă din Austria în preferinţele românilor

Potrivit acesteia, în 2012, circa 265.000 de români şi-au petrecut vacanţa în oraşele din Austria (numărul înnoptărilor a fost de peste 831.000), în timp ce în perioada mai-august a acestui an numărul turiştilor români a fost de 85.300 de persoane (cu peste 212.000 înnoptări). Totodată, din informaţiile oficialilor austrieci, peste 65% dintre turiştii români aleg să viziteze staţiunile din Austria în timpul vacanţei de iarnă.

În ciuda crizei financiare şi a reducerilor bugetelor de călătorii, se pare că odată ajunşi pe pârtiile din Austria, românii se cazează la hoteluri de patru şi cinci stele (33,1% dintre turişti aleg aceste hoteluri), în timp ce hotelurile de trei stele sunt alese doar de 27,6% dintre turiştii români.

Şi bugetul alocat concediului este unul pe măsură. În afară de transport, românii cheltuiesc în medie 125 de euro pe zi pentru cazare, mâncare şi shopping. Defalcat, sumele arată astfel: 43 euro pentru cazare, 19 euro pentru mâncare şi 44 de euro, alte cheltuieli ( distracţie, cumpărături).

Suma este cu peste 30 de euro mai mare decât cea medie, de 96 de euro, cheltuită de turişti din ţări precum Germania, Elveţia, Franţa sau Spania.

“Într-adevăr vorbim despre o sumă peste media celoralţi turişti, însă putem lua în considerare faptul că românii nu îşi petrec fiecare concediu în Austria”, a precizat reprezentanta Oficiului Naţional de Turism al Austriei.

În acelaşi timp, Austria este o destinație pentru familii. O treime dintre turiștii români călătoresc în Austria împreună cu familia.

Există stațiuni specializate pe concediile pentru familii, oferind o combinație bună între îngrijirea copiilor, aventuri în natură și distracție pentru copii, dar și relaxare totală pentru parinți. Resorturile austriece oferă condiții optime pentru familii și au avantajul unor activități diverse pe toată durata sejurulului. Pentru perioada de iarnă există pârtii speciale pentru copii, școli și monitori de ski, locuri de joacă, săniuș și băi termale.

Conform unei analize realizate de Oficiul de Turism al Austriei asupra tipologiei turiștilor români care călătoresc în Austria, aproximativ 1/3 dintre români călătoresc în Austria împreună cu familia, pe locul doi situându-se turiștii care călătoresc împreună cu prietenii (24%), iar pe locul trei turiștii care călătoresc în cuplu (21%). Media națională evidențiază o ierarhie usor diferită, pe primul loc situându-se călătoriile în cuplu (38%), urmate de călătoriile în familie (31%) și de cele împreună cu prietenii (14%).

Internetul este, de asemenea, principala sursă de informare a turiştilor români, dar şi de efectuare a rezervărilor. Astfel, 63% dintre români află detalii despre staţiunile austriece online, agenţiile de turism fiind intermediar doar pentru 16% dintre turişti, în timp ce rezervările hotelurilor se fac în proporţie de 32% online şi 31% direct la hotel.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.