Compania britanică ETX Capital, situată în topul firmelor specializate în investiții și servicii financiare, lansează operațiunile pe piaţa locală, România fiind prima țară din...
bani onlineCompania britanică ETX Capital, situată în topul firmelor specializate în investiții și servicii financiare, lansează operațiunile pe piaţa locală, România fiind prima țară din Europa de Est în care traderul se extinde.

“Piața din România este pregătită pentru a face primul pas spre maturizare, pentru că deja clienții înțeleg mult mai bine necesitatea de a lua decizii de investiție inteligente și de a beneficia de același nivel al serviciilor financiare precum cel din țări cu tradiție în tranzacționarea prin CFD-uri. Suntem pregătiți să răspundem nevoii de servicii de trading responsabil, bazat pe educație și informații corecte, acest angajament susținând obiectivul nostru pe termen lung de a deveni lider de piață, ” declară Andrew Edwards, Chief Executive Officer ETX Capital.

Decizia de intrare pe piața din România a avut la bază evoluția pozitivă a indicilor macroeconomici, consolidarea reglementărilor, oportunitatea de a dezvolta piața serviciilor financiare, dincolo de jucătorii prezenți actualmente, și de a educa publicul.  Andrew_Edwards_CEO

Potrivit estimărillor ETX Capital, circa 100.000 de români au luat până în prezent contact cu activitățile de trading, însă cu toate aceste numai câteva mii sunt traderi activi, spre deosebire de alte țări, cum ar fi Marea Britanie, unde deținerea sau tranzacționarea de acțiuni este deja o tradiție. Totuși, interesul publicului este în creștere, fapt ce va determina o dezvoltare semnificativă a pieței în următorii ani.

Portofoliul companiei include peste 7.000 de piețe de tranzacționare, printre care acțiuni individuale, indicatori, curs valutar (peste 70 de parități valutare), mărfuri, obligațiuni, dodânzi.

În întâmpinarea nevoii de informare corectă existentă pe piața locală, ETX Capital oferă seminarii online și offline, cursuri avansate, precum și training și suport personal. De asemenea, cu ocazia lansării pe piața locală, clienții beneficiază de o platformă demo cu cont cash pentru tranzacționare.

“Accesul, cu costuri mici, la piețe globale de tranzacționare reprezintă o oportunitate de investiție importantă pentru clienții din România, însă tranzacționarea nu trebuie privită ca o modalitate de creștere a veniturilor în timp scurt, ci ca un proces sistematic, în care informarea corectă și educația joacă un rol crucial.” a adăugat Andrew Edwards, Chief Executive Officer ETX Capital.

Pentru companii, ETX Capital oferă și în România servicii de hedging care să le protejeze de expunerea la riscul evoluției devaforabile a cursului valutar. Potrivit ETX, cunoașterea factorilor de risc și alegerea unor servicii financiare corecte reprezintă o necesitate în mediul de business local actual.

La nivel global, ETX Capital are în prezent peste 35.000 de clienți și un volum lunar de 600.000 de tranzacții online. Compania este prezentă pe piețele din Germania, Africa de Sud, Spania, Grecia, Portugalia, Franța, Danemarca și Italia. ETX Capital este autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA), banii clienților fiind reținuți în conturi bancare separate, oferind garanția că fondurile sunt în siguranță.

ETX Capital este un nume de tranzacționare al Monecor (London) Ltd și este un membru al Bursei de Valori din Londra.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.