După ce ne-am distrat urmărind cele mai noi filme cu ajutorul videoproiectoarelor Epson sau pe ecranele cu dimensiuni generoase de la Sharp şi ne-am...
mobile-campusDupă ce ne-am distrat urmărind cele mai noi filme cu ajutorul videoproiectoarelor Epson sau pe ecranele cu dimensiuni generoase de la Sharp şi ne-am jucat puţin GTA V, trebuie să vorbim puţin şi despre gadgeturile care fac posibilă conexiunea la internet, cele fără de care, singurul mod de entertainment ar fi reprezentat de o carte (cei mai sociabili dintre voi sunt sigură că preferă un party cu restul colegilor de cămin).

Potrivit companiilor prezente pe segmentul echipamentelor de reţea, tendinţele sunt similare în toate ţările din regiune. În esenţă, reprezentanţii locali ai TP-LINK, lider mondial și local pe segmentul routerelor wireless, au constat o creştere a interesului faţă de dispozitivele wireless în special în apropierea începerii anului şcolar/universitar, tocmai pentru că în această perioadă se fac achiziţiile specifice începerii activităţilor şcolare. “Rezultatele vânzărilor indică un avans de mimimum 30% aferent acestei perioade, faţă de perioada anterioară specifică sezonului estival. La jumătatea lui 2013, rezultatele ne indicau o creştere de aproximativ 10% a pieţei de profil şi de aproximativ 30% a rezultatelor înregistrate de noi”, ne-a precizat Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager, TP-LINK România.

Rezultate coroborate şi de Gabriel Gîdea, Director de Dezvoltare Kingston Technology pentru România şi Bulgaria, unul dintre cei mai importanţi producători de memorii electronice. Potrivit acestuia, în intervalul august-septembrie, compania a observat o creştere medie a vânzărilor de aproximativ 20-25% în comparaţie cu media lunară din perioada precedentă.

Gadget&Trends Magazine vă prezintă câteva dintre cele mai tari echipamente de reţea şi de memorie.

  1. TP-Link M5350Routerul wireless TP-Link M5350 asigură o viteză de transfer de până la 150 Mbps. Dispozitivul asigură portabilitate maximă datorită faptului că încorporează un modem 3G şi o baterie cu autonomie de până la 10 ore.  Astfel, poate fi folosit în sălile de seminar care nu au conexiune la Internet şi poate fi partajat cu până la 10 alţi colegi de grupă. Poate fi folosit şi ca soluţie de stocare datorită slotului MicroSD încorporat pentru carduri cu capacitate de până la 32GB. Preţul dispozitivului este de 379,99 lei.

Punct forte: autonomie sporită, partajare cu încă 10 dispozitive, 2 în 1

  

  1. TL-MR3040 este un alt model cu baterie integrată ce dispune de o autonomie de până la 5 ore. TL-MR3040 este un router wireless N150 Mbps ce poate utiliza şi conexiunea pe fir datorită portului WAN integra. TL-MR3040-V2-02Totodată, poate susţine aplicaţii variate precum jocuri online, media streaming sau conferinţe audio/video. Preţul dispozitiului este de 200 de lei.

Puncte forte: viteză wireless de 150Mbps pentru transfer rapid, arie de acoperire sporită, baterie internă de 2000mAh

  

  1. TL-MR3020-V1-03TP-Link MR3020 este un router wireless N150 Mbps, de buzunar, care permite partajarea unei conexiuni 3G/3,75G în sala de curs sau în camera de cămin. Prin conectarea unui modem 3G, se creeaza automat un hotspot Wi-Fi 3G care poate susţine conexiuni multiple. Preţul este de 136 de lei.

Puncte forte: design pentru călătorii, permite partajarea unei conexiuni mobile 3G

  

  1. Modelul TL-WR702N este un alt model de buzunar.  TL-WR702NGadgetul este un router Wireless N de 150 Mbps, conceput pentru a fi utilizat cu tablete, smartphone-uri, console de joc sau alte dispozitive electronice portabile cu Wi-Fi. Preţul acestuia este de 86 de lei.

Punct forte: raport calitate preţ foarte bun

  

  1. trendnet TEWRouterul TRENDnet TEW-714TRU este proiectat cu un design compact ceea ce îi permite să se conecteze direct la priza de curent. Este un echipament compatibil cu standardul IEEE 802.11n (150 Mbps), capabil să partajeze atât semnalul de la o conexiune cu fir(modul Router), cât şi pe cel de la o conexiune wireless(modul WISP). Pe lângă o conexiune Ethernet, TEW-714TRU este dotat şi cu două porturi USB. Unul este util pentru partajarea informaţiilor aflate pe un dispozitiv extern, în tip ce al doilea poate fi folosit pentru alimenta un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, MP3/MP4 Player). Preţul device-ului este de 59,99 de euro.

Puncte forte: se conectează direct la priza electrică, trecere rapidă de la conexiunea cu fir la wireless, preţ mai mult decât accesibil

  

  1. Kingston MobileLite Wireless poate fi utilizat pentru a viziona și partaja wireless filmele și documentele pe dispozitivele mobile doar prin inserarea stick-ului USB în portul dedicat.  MobileLite_WirelessAdaptorulSD inclus oferă aceeași libertate de acces și partajare a conținutului și pentru utilizatorii de carduri microSD, utilizate în majoritatea telefoanelor mobile și tabletelor. Este și un încărcător mobil de urgență, fiind compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile, încărcându-le prin intermediul slotului USB al dispozitivului. Gadgetul poate fi utilizat continuu timp de cinci ore ca reader wireless, fiind ideal pentru călătoriile de lungă durată sau pentru orele petrecute în facultate. Totodată, poate realiza streaming și partajarea datelor cu până la trei utilizatori simultan. MobileLite Wireless este disponibil la un preț de 320 lei.

Puncte forte: permite streaming de filme, muzică, fotografii și documente stocate pe USB, microSD și pe cardurile SD/SDHC/SDXC, utilizând o conexiune wireless

 

  1. prodSSD-kc300-imgKingston SSDNow KC300 oferă un control optim al energiei datorită procesorului SF-2281 din cea de-a doua generație de procesoare LSI SandForce, care le permite utilizatorilor să facă mai multe operațiuni cu o singură încărcare. KC300 vine echipat cu tehnologia Data Integrity Protection cu DuraWrite pentru a extinde durata de viață a SSD-ului, prin reducerea efectivă și eficientă a numărului de scrieri Flash, cu ajutorul unui motor inteligent de compresie, fără a pune în pericol integritatea datelor.  Preţul device-ului de memorie: 274,99 lei.

Punct forte: cea mai eficientă metodă pentru îmbunătăţirea timpului de răspuns în timp real a comenzilor sistemului personal

Citiţi şi:

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – ce tablete nu ar trebui să lipsească din geanta unui student 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – student în ziua de azi fără un laptop? 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – cum ţii legătura cu cei de acasă şi prietenii? 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – un frigider bun păstrează mâncarea de acasă 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – let’s have some fun!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.