“Sunt un gentleman in adancul inimii” a spus odata Marlene Dietrich, care a inteles mai bine decat oricine  faptul ca nu exista o cale...
Fall/Winter 2013-2014“Sunt un gentleman in adancul inimii” a spus odata Marlene Dietrich, care a inteles mai bine decat oricine  faptul ca nu exista o cale mai buna de a accentua feminitatea decat punand-o in contrast cu masculinitatea viguroasa, bruta. Jacheta sa supradimensionata tip “aviator”, alaturi de bereta si rujul rosu au marcat pentru totdeauna expresia interferarii sexelor.

Colectia GUY LAROCHE toamna-iarna 2013/2014 nu se concentreaza doar pe frontiera care deosebeste femeia de barbat, ci mai degraba impleteste extreme aparent incompatibile, creand un rezultat cu totul neasteptat.

Folosind anii `40 drept sursa de inspiratie si in special costumele cu aer militaresc, directorul de creatie al casei Guy Laroche, Marcel Marongiu alatura hainelor elegante, accesorii provocatoare, aproape sexuale. Un blazer minimalist este purtat mai degraba cu un ham decat cu un sutien, si cu niciun alt ornament decat pielea alba, perlata a modelului.

Rochiile tip creion, accesorizate cu fermoare ce se deschid la ambele capete, par  sa incurajeze femeia sa isi dezbrace singura hainele mai degraba decat sa astepte pe cineva sa o faca, oferindu-i o senzatie de putere feminista. In contrast, referintele feminitatii clasice, precum pantalonii largi, vaporosi, din matase, intr-un roz puternic sau mov profund, sunt purtati cu o nonsalanta androgina, imblanzind feminitatea si amintind de costumele de scena ale lui Prince sau Jimmy Hendrix.

Dornic de a transpune ideea sa despre lux, Marongiu nu se opreste aici. Dupa ce in colectiile anterioare s-a jucat cu matasea cu aspect uzat, accesorizata cu paiete, acum experimenteaza folosind fasii destramate de dantela pe rochiile de seara. Luxoasele si glamouroasele jachete ce imita pielea de piton se dovedesc a fi, de fapt, din matase impletita ce creeaza o iluzie optica fascinanta. Gecile tip “aviator” se metamorfozeaza in redingote, intr-un look completat de pantofi stiletto si manusi de piele.

In sezonul toamna-iarna 2013-2014, femeia Guy Laroche se remarca prin asocierea dintre modelul etern de feminitate si spiritul de gentleman ascuns in Dietrich.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.