Brian Krzanich, CEO al Intel Corporation, a anunțat coloborarea cu Arduino LLC, o importantă platformă hardware open source pentru comunitatea educațională și a dezvoltatorilor....
Intel QUARK SOC X1000Brian Krzanich, CEO al Intel Corporation, a anunțat coloborarea cu Arduino LLC, o importantă platformă hardware open source pentru comunitatea educațională și a dezvoltatorilor. Krzanich a prezentat Intel® Galileo, prima dintr-o gamă de plăci de dezvoltare Arduino, bazate pe arhitectura Intel.

Anunțul a fost făcut în cadrul Maker Faire, cel mai mare eveniment dedicat inovației, creativității și antreprenoriatului. Kiturile de dezvoltare și interfețele software ale Arduino îi ajută pe artiști, designeri și utilizatorii de rând care nu au pregătire tehnică, să creeze obiecte și ecosisteme. Cu ajutorul plăcii de dezvoltare Galileo, Intel și comunitatea Arduino vor lucra îndeaproape pentru proiecte viitoare care să ofere performanță, scalabilitate și posibilitățile tehnologiei Intel pentru comunitatea de dezvoltatori aflată în creștere.

Parte a acestui efort, Krzanich a anunțat o donație de 50.000 de plăci Intel® Galileo către 1.000 de universități din lume în următoarele 18 luni. “De-a lungul eforturilor noastre în educație, am înțeles că modul de învățare practic inspiră interesul pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică”, a declarat Krzanich. “Timp de mulți ani am fost dezvoltator și sunt pasionat de posibilitățile oferite de tehnologie și de ceea ce poate fi creat cu ajutorul ei. Dorim o colaborare productivă cu Arduino și să oferim acestei comunități produse Intel nemaiîntâlnite pentru depășirea limitelor imaginației”.

În prezent, Intel colaborează cu 17 universități de pe 6 continente pentru dezvoltatea unui curriculum bazat pe plăcile Intel® Galileo. Scopul acestei inițiative în domeniul educației este de a pune la dispoziție tehnologia Intel pentru cât mai mulți profesori și studenți. Compania intenționează să încheie parteneriate și cu alte universități în următoarele luni.

“Suntem încântați să lucrăm cu Intel și să folosim tehnologia Intel pentru prima dată pentru plăcile noastre de dezvoltare”, a declarat Massimo Banzi, fondator al comunității Arduino. “Privesc spre viitor în privința colaborării noastre și sunt de părere că munca noastră va duce la crearea unor produse extraordinare care vor ajuta la dezvoltarea de inovații”, a adăugat el.

“Acordul dintre Intel și Universitatea Sapienza din Rome va oferi Intel accesul la centrul de dezvoltare a celei mai mari universități din Europa și ne va oferi posibilitatea unui transfer de know-how prin lucrul cu industria tehnologică”, a declarat Stephen Trueman, director al Sapienza Innovation Center.

Plăcile Intel Galileo: cum pot fi utilizate?

Intel GalileoIntel Galileo este prima dintr-o serie de plăci de dezvoltare Arduino, bazate pe arhitectura Intel și este construită pentru comunitatea de dezvoltatori și educație. Platforma este ușor de folosit pentru de cei care vor să ducă designul către alte nivele.

Intel Galileo combină performanța tehnologiei Intel cu ușurința utilizării platformei dezvoltare software Arduino. Plăcile de dezvoltare folosesc sistemul de operare open source Linux cu aplicațiile software Arduino, permițând scalabilitate și refolosirea software-ului existent, numite “schițe”. Intel Galileo poate fi instalat pe Mac OS*, Microsoft Windows* și Linux. Placa este construită astfel încât să fie compatibilă cu ecosistemul Arduino.

Intel Galileo folosește SoC-ul Intel® Quark X1000, primul produs din gama Intel® Quark, cu consum redus de energie. Tehnologia Intel® Quark va duce arhitectura Intel către domenii care cresc rapid – de la Internet la dispozitive purtabile în viitor. Proiectat în Irlanda, SoC-ul Quark X1000 pe 32-biți, single core, single-thread, operează la viteze de 400MHz.

Pentru extinderea utilizării și capabilităților dincolo de ecosistemul Arduino, plăcile Intel sunt dotate cu interfețe standard I/O, inclusiv ACPI, PCI Express*, 10/100Mb Ethernet, SD, USB 2.0, porturi EHCI/OHCI USB și RS-232. Intel Galileo aduce beneficiile Arduino IDE cu dezvoltarea software la scară largă și capabilitățile avansate ale Linux*, susținut de un lanț de instrumente standard.

Per total, placa de dezvoltare Intel Galileo este un instrument util pentru construirea unor designuri interactive simple, precum display-uri LED pentru a dezvolta proiecte complexe, de la aplicații pentru acasă la roboți controlați cu ajutorul smartphone-ului.  Intel® Galileo va fi disponibil de la sfârșitul lunii noiembrie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.