Actavis a anunţat finalizarea procedurii de achiziţie a companiei Warner Chilcott („Warner Chilott”) în cadrul unei tranzacţii de tip stock-to-stock în valoare de circa...
actavisActavis a anunţat finalizarea procedurii de achiziţie a companiei Warner Chilcott („Warner Chilott”) în cadrul unei tranzacţii de tip stock-to-stock în valoare de circa 8.5 miliarde USD. Astfel, se creează o companie farmaceutică de specialitate de top la nivel mondial, cu venituri pro-forma în valoare de 11 miliarde USD în 2013, dar şi cea de-a treia companie farmaceutică de specialitate în SUA cu venituri anuale în valoare de 3 miliarde USD, specializată pe următoarele arii terapeutice: Sănătatea Femeii, Urologie, Gastroenterologie şi Dermatologie.

Ca urmare a acestei achiziţii, Actavis şi Warner Chilcott  vor forma o singură entitate înregistrată în Irlanda, sub denumirea globală de Actavis plc. Acţiunile Actavis plc vor fi listate la Bursa de Valori din New York, cu simbolul ACT. Achiziţia Warner Chilcott de către Actavis intra în vigoare de astăzi, iar acţionarii Warner Chilcott vor primi beneficiile ce li se cuvin în decurs de 14 zile.

 “Alăturarea dintre Actavis şi Warner Chilcott duce la dezvoltarea unei companii farmaceutice de specialitate de top, care va activa sub umbrela diviziei Specialty Brands din cadrul Actavis. Această divizie extinsă a fost special creată pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor din întreaga lume şi a nevoilor acestora – remarcându-se în special ca lider pe segmentul Sănătatea Femeii” a declarat Paul Bisaro, preşedinte şi CEO Actavis. “Prin această achiziţie, Actavis îşi dublează portofoliu de produse comercializate din cadrul diviziei Specialty Brands şi devine un lider în ceea ce priveşte dezvoltare de medicamente de specialitate, având peste 25 de produse în diverse stadii de dezvoltare”.

O tranzacţie financiară importantă

Conform estimărilor Actavis, se preconizează în continuare că tranzacţia va aduce o creştere cu 30 de procente a câştigurilor non-GAAP per acţiune în 2014, incluzând sinergiile operaţionale anticipate postimpozitare, reducerile şi economiile fiscale conexe care vor depăşi 400 de milioane de dolari. Concomitent cu finalizarea tranzacţiei, Actavis va refinanţa creditul precedent Warner Chilcott prin noul credit anunţat în data de 2 august 2013, având ca rezultat obţinerea de economii aferente dobânzilor de circa 12 milioane de dolari pe trimestru, luând în calcul şi amortizarea contractuală. Cu o datorie cumulată faţă de EBITDA de circa 3.0x, compania va putea să investească în continuare în vederea dezvoltării activităţilor sale, iar fluxurile de lichidităţi anticipate vor permite reducerea permanentă a gradului de îndatorare.

Mai multe detalii privind potenţialul noii Companii, inclusiv previziuni asupra veniturilor şi câştigurilor, asupra obiectivelor actualizate privind sinergiile, vor fi dezbătute pe larg în cadrul conferinţei telefonice privind rezultatele în cel de-al treilea trimestru, programată în data de 29 octombrie 2013.

Beneficiile achiziţiei – pe scurt

Această tranzacţie reprezintă o realizare importantă care vine în sprijinul atingerii obiectivului strategic pe termen lung de a clădi o companie farmaceutică globală de specialitate de top. Noua companie îşi va lansa operaţiunile prin prisma unei structuri de management stabilită la nivel global, condusă de o echipă experimentată din cadrul Actavis, prin strategii de integrare agresive, în curs de implementare, în scopul obţinerii unei creşteri organice permanente şi a realizării rapide a sinergiilor.

Divizia Specialty Brands devine un competitor global

Finalizarea tranzacţiei accelerează transformarea diviziei Specialty Brands într-un jucător global important. Tranzacţia aduce o creştere cu 125 de procente în ceea ce priveşte numărul produselor comercializate de această divizie, 600 de procente la nivelul venitului net pro-forma, dublează numărul produselor pentru Sănătatea Femeii prin introducerea Actonel®, Lo Loestrin®, Minastrin™ 24, Estrace® and Atelvia® şi a Lo Minastrin™, recent aprobat. Totodată, consolidează segmentul de Urologie prin introducerea francizei Enablex şi creează o platformă pentru dezvoltarea permanentă la nivelul segmentelor de gastroenterologie şi dermatologie, care înregistrează o creştere rapidă.

Portofoliul produselor în curs de dezvoltare se extinde

Divizia Specialty Brands deţine un portofoliu important cu peste 25 de produse în diverse stadii de dezvoltare, incluzând strategiile combinate de management a ciclului de viaţă, dar şi oportunităţi de dezvoltare de noi produse exclusive pentru consolidarea tuturor categoriilor terapeutice. Portofoliul de produse pentru sănătatea femeii a fost extins în mod semnificativ, s-au introdus 7 noi programe în curs de dezvoltare, alte 3 produse urmează să fie lansate în curând (Levosert®, Minastrin™ 24 Fe, WC 3042) şi 12 produse se află în Faza III sau în faza de dezvoltare şi aplicare a metodelor de marketing. De asemenea, există alte 3 produse de urologie în faza medie şi avansată de dezvoltare, dar şi alte produse de dermatologie şi gastroenterologie se află în diverse stadii de dezvoltare.

Este consolidat procesul de evoluţie a Actavis spre un lider farmaceutic global de specialitate

Divizia extinsă de Specialty Brands, alături de Actavis Pharma şi Operaţiuni Globale alcătuiesc fundamentul pentru Actavis plc. Noua entitate are o prezenţă comercială extinsă la nivel global, derulând operaţiuni comerciale în peste 60 de ţări din întreaga lume. Se remarcă în acelaşi timp ca lider în domeniul cercetării şi dezvoltării de produse, axat pe crearea unui portofoliu complex şi pe lansarea produselor adecvate pe pieţele adecvate – produse generice, de brand, OTC sau biosimilare.

Divizia de Operaţiuni Globale Actavis continuă să se ocupe de lansarea produselor şi de furnizarea de servicii de înaltă clasă pentru clienţii săi, fiind organizată astfel încât să aibă capacitatea de a veni în sprijinul portofoliului extins al Companiei. Include şi o divizie de supply chain, ce are capacitatea de a dezvolta şi de a fabrica produse sub diverse forme, care să ofere Companiei un avantaj pe pieţele în care activează. Se preconizează că tranzacţia va consolida divizia Operaţiuni Globale prin introducerea capacităţilor de producţie de hormoni şi produse cu eliberare prelungită, în cadrul unităţii de ultimă generaţie din Puerto Rico, cât şi la unităţile de producţie, ambalare şi R&D din Germania şi Nordul Irlandei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.