Producătorul de electronice Panasonic, una dintre principalele companii de pe piaţa internaţională de profil, şi-a anunţat recent intenţia de a renunţa la producţia de...
panasonicProducătorul de electronice Panasonic, una dintre principalele companii de pe piaţa internaţională de profil, şi-a anunţat recent intenţia de a renunţa la producţia de smartphone-uri destinată consumatorilor individuali.

Mişcarea vine ca urmare a compeţiei acerbe de pe acest segment, dominat aproape în totalitate de giganţii Apple şi Samsung.

În acelaşi timp, oficialii companiei au precizat faptul că Panasonic va produce gadgeturi feature doar pentru piaţa japoneză, la cerere urmând să realizeze şi smartphone-uri non-consumer.

Managentul producătorului japonez a precizat încă din luna iulie a acestui că intenţionează să îşi revizuiască strategia întregii divizii de telecom după ce compania a înregistrat pierderi pe acest segment.

Astfel, începând cu luna octombrie, Panasonic va înceta să mai producă telefoane mobile inteligente. Anunţul companiei nu este singular. Tot în luna iulie rivalii de la NEC au anunţat retragerea de pe segmentul dezvoltării smartphone-urilor. Alţi jucători din industrie, precum BlackBerry, Nokia sau HTC s-au confruntat de asemenea cu probleme în ultima perioadă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.