Constructorul de maşini Ford, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa internaţională de profil, va investit 682 de milioane de dolari în...
Ford Edge 2013Constructorul de maşini Ford, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa internaţională de profil, va investit 682 de milioane de dolari în centrul de asamblare pe care îl deţine în Oakville, Canada.

Această mişcare va transforma fabrica pe care constructorul american o deţine în Ontario într-una destinată producţiei globale şi va susţine 2.800 de locuri de muncă.

În ultimul deceniu, Ford a investit peste două miliarde de dolari în Canada, aproape jumătate din sumă fiind destinată facilităţii pe care o deţine în Oakville (investiţie făcută în 2004), iar 570 de milioane de dolari fiind direcţionaţi către fabrica de motoare de la Essex (în 2010).

Potrivit oficialilor Ford, cea mai recentă investiţie a companiei în centrul de la Oakville, a cărui transformare este estimată a se finaliza până în toamna anului viitor, va ajuta constructorul să ţină pasul cu cererea din America de Nord pentru crossover-ul Edge, realizat în cadrul acesteia. Fabrica canadiană livrează pe piaţă şi modelele Ford Flex şi Lincoln MKX şi MKT.

Totodată, în plus faţă de modernizarea unităţii, Ford vizează să crească suma pentru achiziţia de piese în cadrul acesteia cu aproape 200 de milioane de dolari, până la nivelul de patru miliarde de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.