Centrul Educațional IBSEN a demarat la începutul anului, în rândul cursanților săi un studiu intitulat: ”Do you know your English?”. Scopul acestuia este identificarea...
take-a-hikeCentrul Educațional IBSEN a demarat la începutul anului, în rândul cursanților săi un studiu intitulat: ”Do you know your English?”. Scopul acestuia este identificarea studenților care cred că limba engleză nu mai are niciun mister pentru ei şi care, în realitate, mai au multe de învățat despre această limbă.

În urma studiului realizat pe un eşantion de peste 500 persoane,a reieșit că doar 20 de procente dintre aceştia sunt la un nivelul de cunoaştere a limbii englezeegal cu cel menționat de ei. Alte 50 de procente dintre cursanți sunt cu un nivel mai scăzut față de cel declarat, iar 20 de procente sunt în urmă cu doua nivele de cunoaştere a limbii engleze.10 procentedintre cei chestionaţi au doar cunoștințe minime, cu toate că sunt convinşi că ştiu engleza la un nivel mai mare.

”Cea mai mare parte dintre cei care vin la o şcoală de limbi străine pentru evaluarea nivelului de cunoaştere a limbii străine, consideră că engleza învățată din filme, din desene animate sau diverse alte mediile asigură un nivel satisfăcător de cunoaștere a acesteia. În cei 3 ani de la înființarea CentruluiEducțional IBSEN, am avut peste 1000 cursanți doarla limba engleză, dintre aceștia, după prima testare, doar 20 procente aveau nivelul pe care îl completau ei în fișa de înscriere. Acest fenomen este foarte rar întâlnit atunci când vine vorba de alte limbi străine. De aici şi ideea unui curs nou,numit ”know your english”. Acum ne propunem să demarăm și o amplă campaniede conștientizarea felului în care tinerii se raportează la nivelul de cunoaștere a limbii engleze, mai ales în condițiile actuale ale pieței muncii de la noi, dar şi din afara țării. Campania ”know your english” este demarată în colaborare cu Agenția Mercury360şi se va desfășura pe tot parcursul lui 2013 atât în instituții de învățământ, cât și în spații nonformale”, declară Ina Purcaru, director general Centrul Educațional IBSEN.

În România, peste o treime din joburile oferite de angajatori pe site-urile de recrutare cer cunoașterea limbii engleze la un nivel avansat. Dintre acestea, o mare parte sunt afișate direct în limba engleză. Astfel, competeța legată de cunoașterea limbii engleze devine o necesitate.

”În prezent,  cei care au o poziție de middle managament, expații,  tinerii angajați sau tinerii care vor să plece în străinătate sunt cei mai interesați să învețe o limbă străină, în special engleza. Dacă în conversațiile informale românii în general se concentrează pe ceea ce vor să comunice și nu pe felul în care o fac, când vine vorba de conversații formale, la locul de muncă este foarte importantă acuratețea limbii engleze. Este nefiresc să te gândești la o promovare știind că postul respectiv te va expune la întâlniri, negocieri, discuții cu vorbitori de limbă engleză, limbă pe care nu o stapâneşti.Sunt cuvinte care dacă nu sunt pronunțate sau scrise corect capătăalt înțeles față de cel pe care vrem să îl comunicăm, un exemplu în acest sens este advice și advise.Prin campania”know your english” încercăm să venim în întâmpinarea celor care nu vor să ajungă în astfel de situaţii penibile. Practic, odată ce te-ai înscris la un astfel de curs cu un nivel mediu de cunoaştere a limbii engleze, poţi ajunge în aproximativ 4-6 luni şi cu un consum mediu de 1600 lei să vorbeşti o engleză lanivel avansat”, precizează Ina Purcaru.

Centrul educţional IBSENşi-a deschis porţile în 2010 şi oferă cursanţilor adulţi şi copii cursuri de limbi străine: engleză, franceză, germană, turcă, suedeză etc. Există în programa centrului şi cursuri de limbă română pentru expaţi. În prezent Centrul IBSEN deţine un corp didactic de 25 profesori specializați, cea mai mare parte dintre ei având experiență pedagogică atât în țară cât și în străinătate, iar numărul elevilor care au finalizat unul din cursurile sale este de peste 2000.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.