Prima ediție a evenimentului TEDxBucharest City2.0, cu tema Dream me. Build me. Make me real, va avea loc pe 20 septembrie 2013 și reunește...
Vizual TEDxBucharest City2.0Prima ediție a evenimentului TEDxBucharest City2.0, cu tema Dream me. Build me. Make me real, va avea loc pe 20 septembrie 2013 și reunește specialiști locali și internaționali din domenii de impact pentru peisajul urban al Bucureștiului: artă, business și antreprenoriat, design, arhitectură și implicare socială.

Speakerii din cadrul acestei ediții au reușit să aducă Bucureștiul mai aproape de locuitorii săi, l-au făcut cunoscut peste hotare sau au facilitat conexiunile dintre oameni de valoare prin proiecte creative care i-au adus alături.

Printre vorbitori se numără:

Răzvan Zamfira (Poiana lui Iocan) – A dezvoltat proiectul Poiana lui Iocan împreună cu absolvenți ai Universității Sheffield. Va vorbi despre predictibilitate și organizare într-un București aparent haotic.

Sabina Nicolae (director SamuSocial) – Asociația SamuSocial are ca misiune salvarea oamenilor, ajutând persoanele adulte fără adăpost din Bucureşti. Sabina va dezvălui o parte nevăzută a Bucureștiului.

Cristian Vasile Grasu (director Societatea de Salvare București) – Și-a dedicat întreaga activitate profesională oamenilor, salvând zeci de vieți în fiecare zi. Va povesti celor prezenți despre importanța comunității pentru serviciul de ambulanță.

Jean Popescu și Bogdan Ferariu (inițiatorii proiectului 1dece.ro) – Cei doi speakeri sunt uniți de o pasiune comună – tehnologia și imaginea orașului.

Cristian Ciobanu (doctorand Harta Mentală a Bucureștiului) – Doctorand în Geografie Mentală, a creat o hartă a fricii în București. Invitații vor avea șansa de a învăța cum să transforme Bucureștiul prin simboluri și semnificații investite cu valoare emoțională.

Yvette Larsson (The Bucharest Lounge) – Ce poate convinge o suedeză să se îndrăgostească iremediabil de România și de București? Yvette Larsson a demarat proiectul The Bucharest Lounge în 2011, reușind să facă cunoscut și peste hotare farmecul acestei țări.

Pe lângă discursurile invitaților care vor dezvălui felul în care visele lor au devenit realitate, schimbând peisajul urban și viața în comunitate, la eveniment vor avea loc și activități inedite și oportunități de networking. Mai mult, începând cu ora 16:30, va fi transmis live un eveniment cu adevărat inspirațional, TEDCity2.0, desfășurat în New York.

Plecând de la dictonul după care se ghidează TED – Ideas Worth Spreading, toți participanții sunt invitați să doneze o carte ale cărei idei merită împărtășite. La finalul evenimentului, acestea vor fi dăruite oamenilor fără adăpost din cadrul asociației SamuSocial.

Cei care vor să participe se pot înscrie pe www.tedxbucharest.ro. La achiziționarea pachetului TEDxBucharest City2.0 și TEDxBucharest (eveniment ce va avea loc pe 9 noiembrie), va fi aplicata o reducere. De asemenea, prin Early Bird Resgistration, biletele pot fi achiziționate cu un preț redus pentru TEDxBucharest până pe 1 octombrie. Evenimentul va avea loc la sediul partenerului gazdă, UniCredit Țiriac Bank.

TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume.

TED este o organizație non profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual  invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.