Intel Corporation, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria mondială de IT, a lansat gama de procesoare Intel Xeon E5-2600 v2 (cu nume...
IDF 2013Intel Corporation, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria mondială de IT, a lansat gama de procesoare Intel Xeon E5-2600 v2 (cu nume de cod “Ivy Bridge-EP”). Noua generaţie de procesoare a fost creată pentru redefinirea serverelelor, a sistemelor de stocare și a infrastructurii de rețea din centrele de date.

Cu o eficiență și flexibilitate îmbunătățite, noile procesoare vor oferi rapiditate serviciilor pentru computingul de înaltă performanță, segmentele de tip cloud și business. În același timp oferă noi oportunități pentru furnizorii de servicii de telecomunicații.

Noua gamă de procesoare Intel Xeon se bazează pe procesul de fabricație pe 22 de nanometri, contribuind la îmbunătățirea cu până la 45% a eficienței energetice comparativ cu generația anterioară. Noile procesoare au până la 12 nuclee, ceea ce oferă o performanță cu 50%  mai mare pentru o gamă variată de volume de muncă.

“În prezent companiile caută mai mult ca oricând ca tehnologia să le eficientizeze business-ul”, a declarat Diane Bryant, Senior Vice President și General Manager al Datacenter and Connected Systems Group, Intel. “Oferirea de servicii de tip cloud necesită o infrastructură care este suficient de flexibilă încât să susțină diverse volume de muncă și să poată face față în același timp schimbărilor din segmentele serverelor, stocării și rețelei”.

O mare parte din infrastructura actuală nu este construită pentru a susține creșterea serviciilor de IT. Managementul centrelor de date este adesea făcută manual și static. Pentru a permite servicii la cerere, automatizate, viitoarea generație a centrelor de date trebuie să evolueze către o infrastructură bazată pe software, unde funcțiile sunt administrate cu ajutorul software-ului. Procesoarele Intel® Xeon® oferă o fundație comună de procesare și deține funcțiile și instrumentele necesare pentru a ajuta la transformarea centrelor de date ale viitorului.

Motoare noi și puternice pentru centre de date mai puternice

Gama de procesoare Intel Xeon E5-2600 v2 este cea mai flexibilă tehnologie de procesare a Intel, care se adresează limintărilor pe care centrele de date le întâmpină în prezent. Această gamă permite jucătorilor din industrie să inoveze și să lanseze soluții pentru o varietate largă de volume de lucru din centrele de date, pentru a se adresa astfel nevoilor clienților.

Noile procesoare vor sta la baza noului sistem IBM NeXtScale, o platformă de computing flexibilă dedicată volumelor mari de muncă, precum analiză, computing și livrare în cloud. Noile procesoare Intel vor fi integrate în serverul de stocare al IBM, x3650 M4 HD, fiind ideal pentru administrarea volumelor mari de date și solicitante de business, precum și de toate sistemele cu socket dublu ale IBM, inclusiv Flex System, iDataPlex și BladeCenter.

Redefinirea rețelisticii și a stocării

Traficul de date generat de dispozitivele conectate este așteptat să aibă o rată anuală de creștere de 66% în următorii patru ani. Toate acestea creează necesitatea pentru ca infrastructura de rețea să fie mai rapidă și eficientă pentru a permite furnizarea mai rapidă a unor servicii.

În prezent, configurarea rețelei necesită setarea manuală de către echipe specializate de IT și poate dura de la două la trei săptămâni pentru a aduce resursele de rețea necesare pentru a susține noi aplicații și servicii.

Cu ajutorul designului de referință pentru servere al Intel, Open Network Platform (ONP), utilizatorii pot folosi servere de mare volum, bazate pe procesoarele Intel Xeon în combinație cu standardele pentru consolidarea aplicațiilor de rețea virtualizată. Acest lucru le permite să ofere performanță de top și pentru domeniul rețelelor definite de software (Software Defined Networking – SDN) și soluțiilor software de tip Network Function Virtualization (NFV). Designul de referință ONP se bazează pe Wind River Open Virtualization Profile și Intel Data Plane Development Kit Accelerated Open vSwitch.

HP este unul dintre partenerii Intel pentru serverele ONP. “Companiile sunt în căutarea unor standarde tehnologice mai deschise pentru a susține cereri complexe de IT, indiferent că sunt aplicații bazate în cloud, suport pentru mediile virtualizate sau pentru înlocuirea funcționalităților scumpe, precum firewall, VPN și routere”, a declarat Werner Schaefer, Vicepreședinte al Market and Business Development, HP Servers. “Aceste designuri de referință cu inovatoarele servere HP ProLiant Gen8 și soluțiile HP Networking permit utilizatorilor să-și consolideze volumele de muncă în rețea, să micșoreze costurile și timpul de furnizare”.

82%  dintre furnizorii globali de telecomunicații sunt așteptați să testeze SDN și NFV în acest an pentru a găsi modalități de a reduce costurile și crește flexibilitatea.

Intel a anunțat de asemenea ecosistemul Intel Network Builders. Programul permite partenerilor să folosească arhitectura de referință pentru platforme pentru a accelera dezvoltarea SDN și NFV. Cu peste 20 de companii contributoare, partenerii Intel vor putea să acceseze o arhitectură de referință ale unor soluții deja testate pentru a crea infrastructuri software bazate pe telecomunicații, cloud și centrele de date pentru companii.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v2 sunt dedicate unui consum redus de energie, stocare bazată pe software. Din 2012 până în 2020 volumul datelor stocate se va dubla la fiecare doi ani, atingând 40ZB. Rapid, accesul la cerere la acest volum de date pentru sarcini precum analiza datelor necesită soluții mai inteligente de computing și de stocare, precum și scăderea costului per terabit stocat.

Dell a selectat urmatoarele procesoare pentru viitoarea soluție de stocare a companiei. “Gama de procesoare Intel Xeon E5 v2 oferă o bază hardware importantă pentru performanța Dell, soluțiile inovatoare precum PowerEdge VRTX și soluții de stocare Compellent”, a declarat Forrest Norrod, Vicepreședinte și General Manager al Dell Server Solutions.

Amazon Web Services: Intel Inside® the Service

Procesoarele Intel Xeon se află în prezent la baza majorității centrelor de date în cloud. Amazon Web Services (AWS) a anunțat un nou parteneriat cu Intel, care folosește brandul “Intel Inside”, informându-i pe utilizatori că serviciile lor utilizează tehnologiile Intel. Serviciile AWS care folosesc exclusiv procesoarele Intel Xeon vor utiliza acest brand.

Preț și disponibilitate

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v2 vor fi disponibile începând cu 18 părți diferite, cu prețuri între 202 dolari și 2.614 dolari pentru 1.000 de bucăți. În plus, trei procesoare Intel Xeon E5-1600 cu un singur socket vor fi oferite pentru stații de lucru la prețuri ce variază între 294 de dolari și 1080 de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.