Mica Elveție, restaurant de top care se regăsește în toate ghidurile turistice despre București, și-a respectat promisiunea făcută tinerei generații atunci când a deschis...
IMG_3855Mica Elveție, restaurant de top care se regăsește în toate ghidurile turistice despre București, și-a respectat promisiunea făcută tinerei generații atunci când a deschis locația din Centrul Vechi, acum un an.

Pe 12 septembrie 2012, inauguram restaurantul din Centrul Vechi al Bucureștiului – Strada Franceza, nr. 60 – un loc unde am implementat un concept gastronomic orientat și spre publicul tânăr și în care se regăsesc meniuri special concepute pentru tineri, la prețuri accesibile.  Sărăbtorim un an de atunci, cu același entuziasm și aceeași dorință de a-i încânta cu delicii culinare pe cei ce ne trec pragul.

La Mica Elveție se regăsește un întreg univers îmbelșugat cu idei și gusturi, arome și multă pasiune pentru gătit la care contribuie maestrul bucătar Jakob Hausmann, artistul responsabil de dinamica continuă a restaurantului. De 15 ani, de când am deschis primul restaurant Mica Elveție în România, brandul nostru a reușit prin meniul cu specific elvețian să se poziționeze în topul primelor 10 restaurante din București și să se distingă în domeniul gastronomiei prin preparatele particulare precum: carnea servită pe piatră încinsă (concept adus de Chef Jakob Hausmann în România), variate tipuri de fondue, raclette și celebra garnitură roesti.

 Constant în ultimul an, meniul a fost îmbogățit cu mâncăruri rafinate gătite în combinații inedite, toate realizate de Chef Hausmann cu ingrediente proaspete, de sezon, cum ar fi: preparate vânătorești, românești (`Weekend românesc` cu Mircea Groza), specialități de  Paște,delicii din sparanghel, preparate cu pepene și recent, produse culinare cu somon.

În plus, numeroase vinuri rafinate vă așteaptă să le gustați la fiecare vizită în Mica Elveție. Potrivit unui studiu realizat de IWSR (The International Wine and Spirit Research), preferința elvețienilor pentru vinurile spumante, de calitate superioară și cu prețuri mai mari este o tendință care a înregistrat și continua să înregistreze o creștere semnificativă. Ceea ce nu e de mirare, dacă ținem cont că băuturile sofisticate sunt însoțite de alegeri culinare la fel de spectaculoase, peste tot în restaurantele din Elveția.De altfel, și în Mica Elveție din Romania se confirmătendința de consum care pune pe primul loc cocktailuri care au la bază vinuri spumante și fructe, alături de tendința de a alege tot mai des preparate vegetariene.

 Jakob Hausmann, bucătarul-șef și managerul Mica Elveție este imaginea unor firme de renume precum Franke, Fuchs, Eisberg în Români. El este, de asemenea, cel care oferă consultanță altor proprietari de resturante, cum ar fi: Restaurantul Epoca din Craiova, restaurantul Old Time din Tulcea, Hotel Alpin din Poiana Brașov sunt doar câteva dintre numeroasele sale colaborări. În același timp, fiind un inovator în gastronomie, a reușit prin intermediul firmei sale de consultanță, Gastroexpert, să devină unic reprezentant în România pentru aparatură și ustensile moderne cum ar fi: Henkelman, Julabo, Profboard, Kenwood și Isi.

 Vasta experiență în domeniul gastronomic a maestrului Jakob Hausmann, alături de dorința de a oferi oamenilor un loc în care să se relaxeze și în același timp să-și îmbogățească cunoștintele în arta preparării bucatelor l-a determinat să deschidă o casă de oaspeți la munte în Bran, Predeluț. Astfel, Casa Mica Elveție oferă un pachet complet ce cuprinde cazare, servicii de calitate și preparate gătite live de Chef Hausmann.

Istoria de 15 ani și profesionalismul specific brandului Mica Elveție garantează multe alte reușite culinare viitoare și menținerea serviciilor la aceleași standarde de înaltă clasă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.