Intel Corporation, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, a lansat în cadrul conferinţei Intel Developer Forum, desfăşurată la San Francisco, cea mai...
IDF 2013Intel Corporation, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, a lansat în cadrul conferinţei Intel Developer Forum, desfăşurată la San Francisco, cea mai nouă gamă de procesoare de tip systems-on-a-chip (SoC), cu consum redus de energie, cu nume de cod “Bay Trail”.

Noile procesoare vor sta la baza unui nou val de dispozitive eficiente din punct de vedere energetic, precum tablete, sisteme 2 în 1 și alte device-uri mobile pentru segmentele consumer și business, care vor fi lansare în al patrulea trimestru de la producători precum AAVA, Acer, ASUS, Dell, Lenovo și Toshiba.

Gama de procesoare “Bay Trail” se bazează pe microarhitectura “Silvermont”, anunțată în luna mai 2013. Procesoarele Intel Atom Z3000 (“Bay Trail-T”) sunt primele multi-core de tip SoC, fiind cele mai puternice de până acum pentru tablete și alte dispozitive mobile. Noile procesoare oferă experiențe rapide de computing și un echilibru între performanță, autonomie și grafică.

Flexibilitatea noii microarhitecturi permite diferitelor variante ale SoC-urilor să fie dedicate mai multor segmente de piață, inclusiv noilor procesoare Intel® Pentium® and Celeron® (“Bay Trail”-M și -D) pentru dispozitive 2 în 1, laptopuri, desktop PC-uri și sisteme All-in-One.

Gama de SoC-uri “Bay Trail” oferă multe opțiuni pentru clienții Intel prin oferirea unei configurații hardware care suportă atât Windows 8, cât și Android, punând la dispoziție o varietate de sisteme de diferite dimensiuni la prețuri variate, care se adresează nevoilor utilizatorilor și companiilor.

Pentru a aduce acest nivel nemaiîntâlnit de performanță pentru dispozitivele mobile, Intel a dezvoltat o nouă platformă care se adresează principalelor cereri din prezent ale utilizatorilor, precum multitasking-ul, nevoia pentru o durată de viață mai mare a bateriei, grafică avansată și nevoia de experiențe mai plăcute și mobile.

Tablete și sisteme 2 în 1 mai puternice cu noile procesoare Intel Atom Z3000

Gama de procesoare Intel Atom Z3000 oferă performanțe de top cu autonomii care durează întreaga zi. Acestea sunt cele mai performante procesoare ale Intel pentru tablete și dispozitive mobile subțiri. Oferă formate mici și consum redus de energie, împreună cu o performanță dublă și o grafică de trei ori mai mare comparativ cu generația anterioară a gamei de procesoare Intel Atom.

În plus, noile procesoare oferă autonomii de 10 ore și trei săptămâni în standby pentru o experiență mobilă continuă.

Noua gamă de procesoare Intel Atom Z3000 include tehnologia Intel® Burst 2.0, care le permite utilizatorilor să desfășoare mai multe activități în același timp, să utilizeze și să creeze conținut, precum și o experiență bogată cu Android sau Windows 8. Utilizatorii pot alege din multe dispozitive, de la tablete la sisteme 2 în 1, subțiri și ușoare cu ecrane de la 7 la 11,6 inci Tabletele bazate pe cele mai noi procesoare Intel Atom de tip SoC vor fi disponibile la prețuri ce încep de la 199 dolari.

Gama de procesoare Intel Atom Z3000 vor sta și la baza tabletelor de business pentru a oferi sistemele securizate de care companiile au nevoie. Cu funcții de securitate precum tehnologia McAfee® DeepSAFE, criptarea hardware AES, tehnologiile Intel® Platform Trust, Intel® Identity Protection și Intel Data Protection, platforma oferă un mediul de computing și mai sigur.

Intel lucrează cu dezvoltatorii de aplicații pentru a se asigura că experiențele cele mai bune sunt disponibile pentru arhitectura Intel® atât pe Windows, cât și pe Android. Intel a lucrat cu companii precum Cyberlink, Skype-HD și Netflix-HD, PhiSix, Arcsoft, Tieto, Gameloft, concentrându-se pe optimizarea imaginilor, a graficii și a performanței. Intel are o istorie lungă în ceea ce privește optimizările pentru sistemele de operare Windows și Andorid.

Intel va lansa suport pentru 64 de biți pentru tablete la începutul lui 2014, oferind o mai mare valoare pentru managerii de IT. Dispozitivele construite pe această versiune a SoC-ului va oferi aplicații pentru companii și securitate, iar cu tehnologia Intel® Identity Protection (IPT) cu PKI, nu va necesita parola de VPN atunci când sistemul este optimizat pentru IPT și PKI.

Procesoarele Bay Trail vor sta la baza dispozitivelor 2 în 1, notebook-urilor, desktop PC-urilor și sistemelor All-in-One

Seria “Bay Trail M” va fi disponibilă în patru SKU-uri: Intel Pentium N3510 și Intel Celeron N2910, N2810 și N2805. Aceste procesoare vor sta la baza unui număr mare de dispozitive 2 în 1 pe lângă notebook-urile cu capabilități touch, aducându-le către o nouă categorie de utilizatori la prețuri mai mici.

Datorită flexibilității microarhitecturii și a îmbunătățirii graficei SKU-urilor “Bay Trail”, procesoarele Pentium N3000 și Celeron N2000 oferă o performanță mai mare de trei ori a productivității și de o grafică de trei ori mai bună comparativ cu cea a notebook-urilor bazate pe tehnologiile Intel cu o vechime de trei ani.

Sistemele bazate pe aceste procesoare pot fi fără ventilație, măsura mai puțin de 11 mm grosime și cântări doar 0,9kg. Intel estimează prețul de început pentru sistemele clamshell la 199 dolari, 250 de dolari pentru un notebook cu touch și 349 de dolari pentru dispozitivele 2 în 1.

Seria “Bay Trail D” va fi disponibilă pe trei SKU-uri: Intel Pentium J2850, Intel Celeron J1850 și Intel Celeron J1750. Acestea sunt cele mai mici procesoare pentru desktop PC-uri, fiind ideale pentru sistemele fără ventilație și sistemele de formate mici pentru computingul entry-level. Aceste procesoare oferă un consum redus de energie și o performanță de trei ori mai mare comparativ cu produse similare ale Intel lansate acum trei ani. Sistemele bazate pe aceste procesoare vor avea un preț de început de 199 dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.