Intel Corporation, unul dintre cei mai mari jucători din industria internaţională de tehnologie, şi-a anunțat planurile de a oferi noi tehnologii hardware și software...
Kirk SkaugenIntel Corporation, unul dintre cei mai mari jucători din industria internaţională de tehnologie, şi-a anunțat planurile de a oferi noi tehnologii hardware și software pentru segmentul mobil.

Anunțurile au inclus și o nouă gamă de procesoare multi-core de tip SoC pe 22nm pentru tablete, dispozitive 2 în 1, All-in-One, desktop PC-uri și alte dispozitive, noi Chromebooks care folosesc procesoare bazate pe tehnologiile microarhitecturii Haswell și disponibilitatea celei de-a patra generații a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ pentru utilizatorii din mediul business. Prezentările au fost susținute de Doug Fisher, Vice President şi General Manager al System Software Division, Intel, Hermann Eul, Vicepreședinte și General Manager al Mobile and Communications Group, Intel și Kirk Skaugen, Senior Vice President și General Manager al PC Client Group, Intel.

Prezentările susținute au fost despre noile capabilități adăugate la platforma serviciilor de tip cloud care se adresează nevoilor dezvoltatorilor de a răspunde la creșterea segmentului enterprise și furnizorilor de servicii, și o serie de noi instrumente software și capabilități pentru sisteme de operare, precum Android, Chrome și Windows.

”În timp ce mobilitatea devine un instrument tot mai personal și personalizat, Intel este inovator prin abilitatea de a crea o gamă largă de noi servicii, experiențe ale utilizatorilor și sisteme pentru managerii IT și utilizatorii de business”, a declarat Fisher. ”Strategia noastră este să ne asigurăm că arhitectura Intel oferă cele mai bune experiențe de pe toate dispozitivele și sistemele de operare, la prețuri rezonabile.” Haswell vs. Broadwell

Fisher a dat ca exemplu noul instrument software Intel XDK NEW care face parte din mediul de dezvoltare Intel HTML5. Acesta îi ajută pe dezvoltatori să creeze aplicații HTML5 care să funcționeze pe dispozitive și sisteme de operare diferite.

Fisher a prezentat o nouă linie de Chromebook-uri care funcționează cu procesoare bazate pe microarhitectura Haswell, inclusiv un sistem de la HP, și altele create de Acer, ASUS și Toshiba. Chromebook reprezintă un alt exemplu în ceea ce privește strategia de a sprijini medii de operare multiple care funcționează cel mai bine pe microarhitectura Intel, crescând astfel și varietatea pusă la dispoziția utilizatorilor.

În plus, Fisher a anunțat că Intel va lansa un suport pe 64 de biți pentru Android, oferind dezvoltatorilor memorie mai mare de 4GB pentru a ajuta la creșterea performanțelor pentru aplicații, oferind o configurație nouă a memoriei pentru utilizatori și făcând primii pași pentru video Ultra-HD în dispozitivele mobile.

Oficialul Intel a făcut o demonstrație prin crearea unui serviciu de tip cloud B2B utilizând serviciile Intel XDK NEW și API de la companiile recent adăugate în portofoliu, Aepona și Mashery, și platforma de servicii cloud Intel.

Reprezentantul Intel a concluzionat prin sublinierea Intel Developer Zone (IDZ), care aduce un plus important dezvoltatorilor cu ajutorul unui magazin pentru instrumentele software Intel în maximizarea eforturilor de dezvoltare pentru mai multe dispozitive, platforme, sisteme de operare și HTML5.

Pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai personală și universală, Hermann Eul, Vicepreședinte și Co-general Manager al Mobile and Communications Group, Intel

a prezentat așteptările în ceea ce privește personalizarea și performanțele dispozitivelor mobile. El a subliniat modul în care compania folosește din plin spectrul larg de capabilități oferite de design, arhitectură, producție și tehnologia tranzistorilor pentru a oferi cele mai bune produse cu Intel Inside.

Eul descrie microarhitectura Silvermont ca fiind “o realizare extraordinară a inginerilor.” Construirea unui SoC de mare performanță începe cu un CPU mare, și, cu ajutorul tehnologiei Intel Silvermont, oferă nuclee eficiente care pot fi scalate rapid prin performanță și putere pentru a aborda o gamă largă de nevoi ale pieței.

Bazându-se pe acest lucru, Eul a anunțat o gamă nouă de procesoare multi-core de tip SoC cu consum redus pentru tablete, dispozitive 2 în 1 și alte dispozitive de calcul programate să ajungă pe piață în al patrulea trimestru al acestui an, începând cu sisteme de la producători precum Acer, ASUS, Dell, Lenovo și Toshiba.

Gama de procesoare Intel ® Atom ™ Z3000 reprezintă prima serie de procesoare quad-core pentru dispozitive mobile, fiind cea mai puternică tehnologie produsă până în prezent de companie pentru tablete şi alte dispozitive mobile. Întregul sistem îmbină în mod eficient performanţa, durata de viaţă a bateriei şi noi caracteristici ale designului cu durata bateriei de peste 10 ore şi până la trei săptămâni în modul stand-by.

Cele mai noi procesoare de tip SoC oferă utilizatorilor flexibilitatea creării unei configurații hardware care poate funcţiona şi cu  Windows 8 și cu Android, permițându-le să ofere o gamă largă de dispozitive la un preț care satisface nevoile variate ale consumatorilor și utilizatorilor de business.

Eul a subliniat, de asemenea, importanța conectivităţii menţionând că reţelele wireless 4G, aplicațiile cu conţinut mare de media bogate și dispozitivele inteligente conduc la necesitatea dezvoltării unei noi etape în tehnologia comunicațiilor.

Privind în perspectivă, Eul a declarat că următoarea generaţie a modemului Intel XMM 7260 este programată pentru anul 2014 și va avea viteze mai mari şi suport pentru TD-LTE . El a menţionat de asemenea că platforma Intel “Merrifield” pentru smartphone-uri şi tablete este programată pentru lansare în 2014. Bazată pe arhitectura de 22nm Silvermont, Merrifield va permite îmbunătățirea performanței cu 50% şi o durată crescută de viaţă a bateriei faţă de actuala generaţie ” Clover Trail + “, îmbunătăţind calitatea imaginii şi a serviciilor prin intermedul unui  hub senzor integrat, oferind astfel o protecţie crescută a securităţii datelor şi  dispozitivelor.

Kirk Skaugen, SVP și GM , PC Client Group, a menţionat transformarea computerelor personale în dispozitive 2 în 1, cu o mai mare posibilitate de alegere a sistemului de operare şi care oferă utilizatorilor mai multe tipuri de experienţe. Cu noua categorie de dispozitive 2 în 1, utilizatorii beneficiază de un produs care îmbină puterea unui PC și mobilitatea unei tablete.

Ultrabook-urile au fost un factor major de inovare în industria de PC-uri, inspirând designuri subţiri  şi elegante, multe dintre ele cu funcţia touch. Notebook-urile cu touch sunt disponibile în prezent pentru mai puţin de 450 de dolari. Odată cu lansarea noilor procesoare Pentium și Celeron cu nume de cod anterior “Bay Trail”, M și D, Skaugen a declarat că Intel se aşteaptă ca dispozitivele 2 în 1 să atingă preţuri de până la 349 de dolari până la finalul acestui an, iar cele de tip clamshell de până la 199 dolari. El a declarat că noile cipuri vor contribui la crearea unor laptop-uri, desktop-uri și dispozitive 2 în 1 la preţuri accesibile.

Privind în perspectivă, Skaugen a declarat că Intel va ridica din nou ștacheta cu viitoarea platforma pe 14nm a procesoarelor cu nume de cod “Broadwell”, care va fi disponibilă în 2014. Noua platformă va aduce un nivel mai ridicat de performanță, o gamă largă de sisteme fără ventilație și o durată de viață mai mare a bateriei.

Skaugen a dat detalii cu privire la progresul înregistrat în perceptual computing. El a anunţat, de asemenea, disponibilitatea camerei intuitive Creative Senz3D Interactive Gest care oferă jocuri multi-dimensionale, posibilitatea organizării de conferințe video, precum și control vocal, produse care pot fi achiziționate de la Creative.com și, în curând, de la Dell, Amazon, Newegg și TigerDirect. Skaugen a încheiat arătând primul PC All-in-One și câteva laptopuri care includ camere cu gesturi interactive integrate şi a menţionat că acestea vor fi incluse în viitor şi în produsele oferite de ASUS, Dell, HP și Lenovo în 2014.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.