Oracle, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de hardware si de solutii software lanseaza o noua solutie de stocare, Oracle ZS3...
oracle-logoOracle, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de hardware si de solutii software lanseaza o noua solutie de stocare, Oracle ZS3 Storage, ce accelereaza procesele intense de analiza de business si interogare a bazelor de date. Noul produs al gigantului American ii ajuta pe clienti sa reduca cu 65% procesele manuale de setare a bazelor de date. Totodata, potrivit reprezentantilor Oracle, ZS3 depaseste in performanta NetApp, EMC, IBM si HP

Noua solutie de stocare Oracle ZS3 Series le permite clientilor sa accelereze analiza datelor pentru luarea unor decizii informate de business, sa minimizeze riscurile si sa micsoreze costurile centrelor de date prin performanta ridicata, automatizarea dinamica si o profunda integrare tehnologica în sistemele Oracle.

Cu un nou record mondial de performanta, Seria Oracle ZS3 le permite clientilor sa realizeze mai repede activitati de business esentiale, inclusiv optimizarea lanturilor de distributie, contabilitatea trimestriala, evaluarea unui numar mai mare de scenarii de investitii si accelerarea interogarii bazelor de date.

De asemenea le permite companiilor sa raspunda în mod dinamic la nevoile aplicatiilor de business, simultan cu reducerea timpului de creare a valorii adaugate. Pentru a simplifica implementarile Oracle Database, a mari performanta bazelor de date si a reduce nevoile de stocare, Seria ZS3 foloseste caracteristicile si abilitatile de stocare specifice Oracle: Noul Protocol Oracle de Stocare Inteligenta (Oracle Intelligent Storage Protocol – OISP) automatizeaza customizarea si administrarea Oracle Database.

“Capacitatea Oracle de a livra solutii de stocare optimizate pentru aplicatii este un diferentiator important care le permite clientilor sa îsi maximizeze performantele, eficienta si productivitatea la costuri seminificativ mai mici decât ale competitorilor,” a declarat Scott Tracy, vicepresedinte al diviziei de dezvoltare software a companiei.

Prin OISP, Oracle Database 12c comunica meta-date catre Oracle ZS3 care poate automatiza setarile, reducând procesele manuale cu 65%, optimizând în acelasi timp performantele bazei de date si eliminând erorile umane. Rezultatul este ca utilizatorii pot face mai multe cu acelasi numar de angajatisi pot livra mai repede proiecte strategice.

Noile capacitati Heat Map si Automatic Data Optimization (ADO) ale Oracle Database 12c aplica diverse niveluri de compresie pe durata ciclului de viata al datelor, pentru a oferi constant performante ridicate si pentru a ocupa cat mai putin spatiu de stocare.

Compresia de tip Hybrid Columnar (HCC) reduce volumul datelor din Oracle Database de 10-50 de ori, micsorand semnificativ nevoia de spatiu si trafic de date, ceea ce aduce economii considerabile prin evitarea costurilor cu spatiul de stocare, inclusiv infrastructura centrelor de date, racirea, unitatile de conectare, cabluri, suprafata desfasurata si mentenanta.

Sistemul de operare SMP al ZS3 este construit pe o arhitectura de generatie noua, memorie cache masiva si procesoare multi-core care le ofera utilizatorilor o banda sustinuta de trafic de peste 32 GB/s în cadrul unui singur sistem. Acest lucru permite solutiei ZS3 sa suporte zeci de masini virtuale per sistem, administrând cu usurinta operatiuni de intrare si iesire extrem de ramificate, care ar satura sistemele de fisiere ale unor solutii conventionale de stocare în retea (NAS).

ZS3 este singurul sistem de stocare cu monitorizare dinamica a performantei aplicatiilor si analiza în timp real a sistemului, ceea ce le permite clientilor sa vizualizeze simultan informatii despre CPU, memoria cache, disc, memorie, protocol si sistem. Un studiu independent arata ca DTrace Storage Analytics, o componenta standard a aplicatiilor de stocare Oracle ZFS, le permite clientilor sa rezolve problemele aparute cu 44% mai repede, prin operatiuni cu 38 % mai putin complexe decât NetApp FAS3270, ceea ce duce la costuri de administrare anuale cu pana la 27.000 de dolari mai mici pentru fiecare sistem.

Seria ZS3 aduce un design îmbunatatit al memoriei cache de tip Hybrid Storage Pools, care ofera o crestere de patru ori a eficientei folosirii spatiului de stocare, pentru o stocare mai buna a datelor esentiale si imbunatatiri ale operatiunilor de scriere care creaza un timp de raspuns cu latenta scazuta. Arhitectura ZS3 Hybrid Storage Pools a fost optimizata cu ajutorul unitatilor flash si multi-core din 2008, iar cea mai recenta versiune ofera o injumatatire a timpului general de raspuns fata de generatia anterioara.

Datorita algoritmilor inteligenti de stocare în memoria cache folositi de ZS3, pâna la 70% din toate operatiunile de input-output sunt servite din memoria DRAM (pâna la 2TB pe sistem) de o mie de ori mai rapida decat unitatile flash si de 10,000 de ori mai rapida decât hard-discurile, ceea ce accelereaza interogarile si reduce timpul de obtinere a informatiilor esentiale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.