Au început înscrierile la prima ediție a festivalului național de teatru INDEPENDENT care va avea loc la București în perioada 4 – 10 noiembrie...
PrintAu început înscrierile la prima ediție a festivalului național de teatru INDEPENDENT care va avea loc la București în perioada 4 – 10 noiembrie 2013. Timp de o săptămână, pe perioada festivalului, Bucureștiul se transformă în unica scenă a producțiilor de teatru independent din România.

15 producţii în concurs, peste 25 de producţii în OFF, producţii internaţionale invitate, peste 200 de artiști și profesioniști din întreaga țară, nouă spaţii independente, workshopuri diverse, dialoguri pe tema situaţiei teatrului independent din România. Evenimentul se va încheia pe 10 noiembrie 2013 cu Gala de premiere a câştigătorilor care va oferi recunoaştere celor mai bune şi apreciate producţii, actori şi tineri profesionişti.

Scopul festivalului organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor. Totodată, festivalul își propune să aducă teatrul independent mai aproape de public. Astfel, iubitorii de teatru din București și nu numai au ocazia timp de o săptămână să se bucure în spații neconvenționale de producții independente îndelung aplaudate pe scene din diverse colțuri ale țării.

Dacă joci într-o producție independentă care s-a bucurat deja de succes la nivel local, înscrie-te la prima ediție a festivalului național de teatru INDEPENDENT. Festivalul îţi oferă oportunitatea de a o prezenta publicului larg într-un spațiu cultural independent sau neconvențional. Totodată, vei avea ocazia să împarţi scena cu colegi din Bucureşti şi din întreaga ţară, să cunoşti profesionişti din afară, dar şi potenţiali susţinători ai teatrului independent.

Citește criteriile de eligibilitate de aici: http://www.fnti.ro/festivalul-de-teatru-independent-competitie. Descarcă formularul de înscriere, completează-l – durează maxim 15 minute – şi trimite-l la adresa fundatiagodot@gmail.com până pe 15 septembrie 2013. Noi te ţinem la curent cu noutăţile. Pentru mai multe detalii, ne poţi contacta la adresa info@fnti.ro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.