Boutique hotelul Epoque, unul dintre cei mai noi jucatori de pe piata de cinci stele din Capitala, a raportat o crestere de 9% a...
EpoqueHotelBoutique hotelul Epoque, unul dintre cei mai noi jucatori de pe piata de cinci stele din Capitala, a raportat o crestere de 9% a veniturilor in primul semestru al anului 2013, la nivelul de 3 461 000 lei (circa 775.000 de euro), fata de 3 167 000 lei (aproximativ 736.000 de euro) in perioada similara a anului trecut.

Cresterea se datoreaza noii strategii de management implementate incepand cu cel de-al doilea trimestru si performantelor inregistrate de structura de cazare, Epoque operand cu un grad mediu de ocupare de 59%.

Deschis in noiembrie 2010, Epoque este singurul boutique care reuneste toate atributele unei experiente de lux – cazare, gastronomie si spa – si primul hotel din categoria de cinci stele care pune la dispozitia oaspetilor spatii de cazare ample, exclusiv de tip apartament.

Hotel Epoque se adreseaza turistilor de tip FIT (free independent traveler) apartinand atat segmentului business cat si de leisure.

In acelasi timp, Epoque a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere cu 23% a gradului de ocupare fata de primele sase luni ale anului trecut, operand cu o ocupare medie de 59%, ceea ce pozitioneaza Epoque peste media pietei din Bucuresti, estimata la 55%.

“Epoque este un hotel independent care raspunde cerintelor unei nise foarte specifice si unui target perfect constient de propriul statut si de tendintele pietei boutique de lux. Cresterea manifestata in prima jumatate a anului 2013 si cu precadere in trimestrul al doilea arata ca Epoque isi fidelizeaza cu success oaspetii si, in plus, reuseste sa atraga din ce in ce mai multi turisti din segmentul de leisure; daca pana in 2012 aproximativ 90% din oaspetii Epoque calatoreau in scop de business, in 2013, datorita cresterii puternice a segmentului leisure, ponderea este 75% business si 25% leisure. Pana la sfarsitul lui 2013 ne-am bugetat o crestere a veniturilor de 16%, bazandu-ne pe consolidarea parteneriatelor cu segmentul business corporate si pe trendul crescator al pietii de leisure, care ne vor conduce la un grad mediu de ocupare peste media pietei” declara Diana Popescu, Owner & CEO Epoque Hotel.

Epoque are 45 apartamente, un restaurant de gastronomie franceza, wintergarden si spa. Printre competitorii unitatii din Bucuresti se numara Grand Hotel Continental, operat de omul de afaceri Radu Enache, JW Marriott, Radisson BLU, Howard Johnson, InterContinental, CrownePlaza (controlat de omul de afaceri George Copos) sau Carol Parc Hotel.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.