Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane deschide seria expozițiilor de toamnă cu o expoziție de fotografie, o poveste în imagini a sentimentelor puternice, intense...
Afis_DominatriX_Bucuresti copyAlchemia – Centru pentru Arte Contemporane deschide seria expozițiilor de toamnă cu o expoziție de fotografie, o poveste în imagini a sentimentelor puternice, intense și de cele mai multe ori conflictuale, care ne domină viața.

Vernisajul va avea loc joi, 12 septembrie 2013, la ora 20:00 – expoziției de fotografie Dominatrix, semnată de artista Camelia Popescu.

Dominatrix prezintă o serie de fotografii care vorbesc despre vulnerabilitate, slăbiciune și naturalețea fiecăruia dintre noi, o naturalețe pură, neîngrădită de măștile sociale pe care le purtăm zilnic. Viziunea fotografei Camelia Popescu este transmisă prin intermediul nudurilor a 14 bărbați surprinși în situații vulnerabile, în poziții de dezechilibru, de confuzie. Uneori personajele sunt prinse în tumultul vieții, alteori sunt strivite de spații strâmte sau sunt încarcerate, confundându-se cu reflexiile lor.

Pe lângă nudurile masculine, expoziția cuprinde și două nuduri feminine, două modele în poziții de forță, dominatoare (de unde și numele expoziției). După cum afirmă Camelia Popescu, cele două cadre “….nu sugerează totuși o rivalitate între cele două sexe. Femeia reprezintă provocările vieții, momentele care uneori sunt mai dificile decât poate suporta bărbatul. Am încercat o abordare nouă, o schimbare de perspectivă pentru că în media, în tot ce înseamnă fashion, prezentare publică, bărbații sunt determinați și puternici. Eu nu vreau să contravin acestei viziuni, ci pur și simplu să arăt că există și o latură vulnerabilă, că există momente în care și bărbații sunt depășiți de situație, sunt în căutare, că au momente în care își arată adevăratele sentimente….”

Expoziţia este deschisă în perioada 12 – 18 septembrie.

Urmărind visul inițial de a deveni jurnalistă, dar etern îndrăgostită de călătorii și fotografie, Camelia POPESCU  spune povești în imagini.

Se inspiră mai ales din viața reală, din locurile pe care le vizitează, din muzica pe care o ascultă, din filmele pe care le vede, din cărțile pe care le citește.

Ii place să suprindă clipa, să creeze momente, să capteze clipe din viețile oamenilor, animalelor, clădirilor… în încercarea de a transmite celor din jur propriile viziuni și sentimente, dezvăluiri mai presus de forța cuvintelor.

Website: www.cameliapopescu.ro

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/547050822030730/.

Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane este un spațiu unic în peisajul Bucureștean. Destinat unui public rafinat, Alchemia este locul care promovează relaxarea prin artă și bun gust.

Arta plastică, teatrul, muzica, dansul, toate își găsesc locul într-un spațiu elegant și generos, amplasat central.

Mai mult decât o galerie de artă, o cafenea sau o comunitate a oamenilor care iubesc frumosul în toate formele lui de manifestare, Alchemia este un spațiu deschis exprimării libere și experimentării.

Informații suplimentare: office@alchemia.ro sau pe www.alchemia.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.