Raiffeisen evolution deschide Promenada în octombrie Raiffeisen evolution deschide Promenada în octombrie
Data deschiderii pentru public a centrului comercial Promenada, proiect situat la intersecția arterelor Calea Floreasca, Șos. Pipera și Str. Barbu Văcărescu, a fost stabilită... Raiffeisen evolution deschide Promenada în octombrie
Promenada mall_ExteriorData deschiderii pentru public a centrului comercial Promenada, proiect situat la intersecția arterelor Calea Floreasca, Șos. Pipera și Str. Barbu Văcărescu, a fost stabilită pentru 17 octombrie 2013, anunță dezvoltatorul proiectului, compania de origine austriacă, Raiffeisen evolution.

Neurauter_PortraitPromenada va deveni un nou punct de atracție în zona de nord a Capitalei, oferind publicului un mix atractiv de chiriași, concepte noi în lumea retailului bucureștean, precum și o terasă exterioară cu o suprafață de peste 7.000 de mp, o grădină verde pe perioada verii și un patinoar pe durata sezonului rece, unde fiecare categorie de clienți își va putea alege locul în care să uite de agitația metropolei ”

Markus Neurauter, Managing Director al Raiffeisen evolution

Valoarea totală a investiției dezvoltatorului depășește 130 de milioane EUR. Raiffeisen evolution a acordat o atenție deosebită calității construcției, utilizând materiale moderne, care să imprime proiectului amprenta unei noi generații de centre comerciale. Design-ul clădirii este unul avangardist, semnat de către un birou de arhitectură românesc – B23T, culoarea dominantă în proiect fiind albul. Pentru execuția fațadei exterioare a centrului comercial s-au folosit panouri Alucobond și sticlă. La interior a fost folosit un material de ultimă generație – HI-Macs, material ce conferă o serie de avantaje, atât în execuție, cât și în exploatare: prezintă o suprafață fină, neporoasă, o flexibilitate foarte bună, asigură îmbinări invizibile și usurință în întreținere șiexploatare.

Execuția proiectului a fost atribuită de către dezvoltator, la sfârșitul anului 2011, constructorului austriac Strabag, în calitate de antreprenor general. Construcția este realizată pe șase niveluri. Primele două etaje subterane ( -3 și -2) vor fi destinate parcării, restul de patru niveluri (din demisol și până în etajul 2) găzduind zona comercială a Promenadei cu o suprafață închiriabilă de 35.000 de mp. În total, Promenada va oferi un număr de 1.300 de locuri de parcare.

La demisol vor fi concentrate atat zona de servicii oferite de centrul comercial, cat și o parte dintre cei mai importanți chiriași aparținând unor industrii variate. Dintre retailerii care își vor desfășura activitatea pe acest nivel pot fi amintiți: Autograf (papetărie), supermarketul Billa, Baby’s Boutique, Cărturești, Christian Tour, Corelli, Credit Europe Bank, Deco In (decorațiuni), Deichmann, Deluxe Cards, DM Drogerie Markt, Eco Clean (curatatorie ecologica), Flanco, Florens, Germanos, Hervis, Inmedio, JPB Cigars, Lego, Murano, Nobilis (mobilier și decorațiuni), Noriel, Oliviers&Co, Optiblu, Peek & Cloppenburg (primul nivel), Penti, Plant Univers, Pink & Blue (galerie multibrand pentru copii), Raiffeisen Bank, Simona’s Cookshop, Spazio Caffe, Vodafone, Salon Yvonne (centru de înfrumusețare), Textura, Wine Boutique.

La acest nivel vor funcționa, în premieră pentru România, magazinul mono-brand LEGO, binecunoscutul retailer internațional Tchibo cu un concept deosebit cuprinzând o cafenea și un magazin care va comercializa pe lângă cafea și espressoare, articole de îmbrăcăminte și decorațiuni interioare, primul magazin Seven Sins (lenjerie) și un magazin pentru copii, Superkidz, destinație care va deveni, cu siguranță, un mare punct de atracție pentru cei mici.

Accesul în Promenada, atât cel pietonal, cât și cel auto, se va putea face din ambele artere rutiere – Calea Floreasca și strada Barbu Văcărescu.

Parterul centrului comercial va găzdui retaileri de renume, printre aceștia numărându-se: Be Nat (gastronomie bio), Beautik, Berska, Bijou Brigitte, Body Shop, C&A (primul nivel), Cacharel, Calzedonia, Cellini, Chic Ville, Cielo Venezia, Douglas, Ecco, Help Net, H&M (primul nivel), Il Passo, Intimissimi, Yves Rocher, MAC, Massimo Dutti, Musette, Musette Man, Oysho, Pandora, Paul, Peek & Cloppenburg (al doilea nivel), Promod, Roberto Bravo, Sabon, Sephora, Starbucks, Stradivarius, Swarovski, Zara și Zara Home. Și la acest nivel clienții vor putea descoperi magazine noi, așteptate de consumatori.

Legătura cu primul etaj al centrului comercial se face atât prin cele două noduri centrale prevăzute cu scări rulante și lifturi, dar și prin conexiunile verticale realizate direct în spațiile marilor chiriași-ancoră. La primul etaj vor funcționa alături de retaileri consacrați cum ar fi: Adidas, All Shoes, Apple printr-un premium reseller, C&A (al doilea nivel), Depot 96, D’S Damat, Enzo Bertini, Fifth Avenue, H&M ( al doilea nivel), Humanic, Intersport, Killtec, Marchezzi (încălțăminte), Peek & Cloppenburg (al treilea nivel), Petit’s, Prelude (lenjerie), Primigi, Samsonite, Stefanel, Tommy Hilfiger, The North Face, U.S Polo Assn și o serie de magazine-boutique ce vor oferi clienților o gamă variată de produse: Contesinna (modă high-end pentru copii), Bottega delle Scarpe (încălțăminte italiană), Hullber (fashion high-end pentru bărbați), Pretty Balerinas (încâlțăminte și accesorii pentru femei).

Realizarea ultimului nivel din Promenada a reprezentat una din marile provocări pentru arhitectul proiectului. Spațiul a fost separat în două zone. Cea acoperită va găzdui o sală de fitness, o zonă de entertainment, dar și zona de food-court a centrului comercial. Aici clienții vor putea opta între oferta diversificată a serviciilor rapide de servire furnizate de Chopstix, Cuptorul cu lemne, Deliciul Cartofilor, KFC, Lasafi, McDonald’s, Scandia Sibiu, Imbiss Grill și cea a unor restaurante a la carte, cu specific gastronomic variat, cum ar fi Fish Company, Gurmanderie, La Fattoria sau Oliva.

Consumatorii vor avea, de asemnea, posibilitatea de a savura o cafea bună, însoțită de un desert special, toate acestea într-o ambianță deosebită oferită de nume precum Costadoro Caffe, Filicori, Terra Cafe sau Venchi. Copiii vor beneficia, la rândul lor, de un loc de joacă modern, dezvoltat după ultimele tendințe în materie de către Gymboland, un alt chirias important al proiectului.

Atmosfera deosebită a zonei este completată de lumina naturală ce se revărsa din luminatoarele spectaculoase construite la acest ultim nivel. Tehnologia utilizată pentru execuția luminatoarelor este identică cu cea folosită în realizarea marelui stadion Allianz Arena din München.

Cea de-a doua zonă a ultimului nivel din Promenada va funcționa ca o grădină în aer liber, în perioada sezonului cald. Dezvoltată pe o suprafață de peste 7.000 de mp, terasa din Promenada va fi locul unde fiecare categorie de clienți își va putea alege propria zonă de relaxare: cafenelele, zona de evenimente destinată proiecțiilor de film, teatrului sau concertelor, zona de joacă pentru copii, colțul adolescenților, generoasele spații verzi amenajate în stilul unei grădini japoneze și piațeta din jurul fântânii arteziene, toate acestea se vor afla la dispoziția vizitatorilor centrului comercial. În perioada de iarnă terasa va funcționa ca patinoar în aer liber, iar în preajma sărbătorilor de iarnă vor fi organizate târguri de Crăciun, evenimente ce vor încerca să aducă la București atmosfera boemă a marilor târguri din capitalele europene.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.