Blugii, amenintati cu disparitia? Blugii, amenintati cu disparitia?
Uniunea Europeana a anuntat ca taxele pe blugii pentru femei vor creste la 38% de la 12%, pentru hainele produse in SUA, pentru ca... Blugii, amenintati cu disparitia?
jeans vintageUniunea Europeana a anuntat ca taxele pe blugii pentru femei vor creste la 38% de la 12%, pentru hainele produse in SUA, pentru ca nu au fost respectate regulile impuse de Organizatia Mondiala a Comertului.

Los Angeles este capitala mondiala a blugilor, dar pe masura industria americana de imbracaminte continua sa se micsoreze, afacerile cu blugi din LA se confrunta cu o noua amenintare: o taxa de aproape 40% impusa de Uniunea Europeana care ar putea mutila afacerile cu jeansi.

75% din blugii pentru barbati de designer vanduti in lume sunt produsi in California. In ultimii 20 de ani, in Los Angeles s-a format un cluster al industriei de blugi. In timp ce mare parte din productia de imbracaminte a fost transferata in paradisuri fiscale, productia mai sofisticata a ramas in SUA.

Peste 40.000 de oameni muncesc in afaceri cu imbracaminte numai in Los Angeles, iar segmentul dedicat femeilor are o pondere covarsitoare din productie.

Samuel Ku, care conduce AG Jeans alaturi de tatal sau, sustine ca taxa impusa de UE ameninta multe dintre aceste locuri de munca. „Pentru blugii de femei realizati in acesta fabrica… nu putem continua sa avem aceeasi afaceri daca trebuie sa transportam materialul in Paris. Este imposibil“, spune acesta.

In Los Angeles sunt peste 30 de producatori de blugi premium. AG Jeans este unul dintre cei mai mari. Compania face unii dintre cei mai scumpi blugi de pe piata, care ajung pana la 300 de dolari o pereche.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.