Gadget trends – premieră de la LG Display: cea mai mare rezoluţie pentru un ecran de smartphone Gadget trends – premieră de la LG Display: cea mai mare rezoluţie pentru un ecran de smartphone
LG a dezvoltat primul display pentru smartphone-uri Quad HD AH-IPS LCD, cu o rezoluţie de 2560X1440 şi 538 ppi (pixel per inch). Anunţat astăzi,... Gadget trends – premieră de la LG Display: cea mai mare rezoluţie pentru un ecran de smartphone
lg quad panelLG a dezvoltat primul display pentru smartphone-uri Quad HD AH-IPS LCD, cu o rezoluţie de 2560X1440 şi 538 ppi (pixel per inch). Anunţat astăzi, ecranul de 5,5 inci este cel mai revoluţionar model de display realizat până în acest moment de o companie de profil.

Totodată, lansarea coreenilor de LG este un preview mult aşteptat în ceea ce priveşte noua generaţie de smarphone-uri, luând în calcul tendinţa crescută în rândul producătorilor de a introduce display-uri de dimensiuni tot mai mari.

În esenţă, noul ecran realizat de inginerii LG oferă o claritate a imaginii de patru ori mai mare comparativ cu rezoluţia HD de 1,280X720, culorile şi contrastele fiind reproduse mult mai bine decât în cazul generaţiei actuale de ecrane pentru telefoane mobile. Astfel, viitorii deţinători ai unor smartphpone-uri echipate cu acest gen de ecran vor avea toate beneficiile unui player Blu-ray pe display-ul telefonului.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul noii versiuni de ecran, utilizatorii vor putea vedea la dimensiune normală pagini web în versiunea PC, spre deosebire de actuala generaţie de ecrane Full HD care generează imaginea a doar ¾ din pagină.

Cu o grosime de 1,21 mm, noul ecran Quad HD este şi cel mai subţire şi îngust panou, grosimea acestuia fiind redusă cu 12% comparativ cu a celui de 5,2 inci Full HD pe care LG l-a lansat pe piaţă în urmă cu o lună.

Potrivit firmei de consultanţă DisplaySearch, în 2014, numărul display-urilor de acest gen, bazate pe tehnologia LTPS (Low Temperature Poly-Silicon) ar putea ajunge la nivelul de 765 de milioane de unităţi.

Tehnologia avansează cu fiecare oră ce trece. Pentru a rămâne competitiv trebuie să fii în trend. Iar pentru lumea smartphone-urilor noul trend înseamnă ecrane mai mari, rezoluţie mai bună şi consum redus.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.