România, codaşa Europei în ceea ce priveşte investițiile guvernamentale în sănătate România, codaşa Europei în ceea ce priveşte investițiile guvernamentale în sănătate
Un studiu recent realizat de către Organizația Mondială a Sănătatii cu privire la sumele investite de guverne în sistemul sanitar arată că în România... România, codaşa Europei în ceea ce priveşte investițiile guvernamentale în sănătate
sanatateUn studiu recent realizat de către Organizația Mondială a Sănătatii cu privire la sumele investite de guverne în sistemul sanitar arată că în România se investesc doar 500 de dolari pe cap de locuitor în fiecare an.

Această sumă plasează România pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, mult în spatele tărilor din Europa de Vest, dar de asemenea după națiuni precum Polonia, Ungaria sau Bulgaria.

În acelaşi timp, ţara noastră se află şi în urma altor ţări din Europa Centrală și de Est care au investiții guvernamentale mai mari în domeniul sănătății. Spre exemplu,  Polonia investește 900 de dolari anual, Ungaria aproximativ 1100 de dolari în fiecare an și chiar Bulgaria are o investiție de 521 de dolari anual pe cap de locuitor în sistemul de sănătate.

Când vorbim despre țările din Europa de Vest, sumele sunt evident mult mai mari: Germania și Franța, spre exemplu, investesc anual 4.875 de dolari pe cap de locuitor pentru sănătate, sau chiar 5.000 de dolari pe cap de locuitor, aşa cum este cazul Franţei, una dintre ţările pentru care guvernul alocă cele mai multe fonduri pentru sistemul sanitar.

Totodată, guvernul spaniol face investiți de peste 3.000 de dolari pe cap de locuitor, iar în Marea Britanie sistemul sanitar atrage investiții de la guvern de 3.600 de dolari pe cap de locuitor, sumă care poziționează această țară abia la jumătatea clasamentului.

”Dacă ne uităm la sumele investite în sistemul sanitar din alte țări din Uniunea Europeană am putea întelege de ce sunt atât de mulți români care suferă din cauza lipsei echipamentelor medicale și a lipsei de experiență a personalului medical. Suntem la limita inferioară a clasamentului în ceea ce privește bunăstarea sistemului sanitar și acest lucru este absolut alarmant. Noi încercăm să depășim aceste probleme și investim în sănătatea clienților noștri astfel încât ei să primească cea mai bună îngrijire medicală atunci când au nevoie, oriunde în lume”, a declarat Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

O soluție pentru români este asigurarea privată de sănătate, care oferă acces la îngrijire medicală internațională și acoperă toate procedurile medicale majore, în cele mai bune spitale și clinici din Europa și din lume.

Toate informațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății se găsesc în baza de date a Observatorului Mondial de Sănătate. Acest raport oferă acces la baze de date cu privire la subiecte importante legate de sănătate, cum ar fi rata mortalității și factorii cauzatori, Millenium Development Goals (alimentația copiilor, sănătatea copiilor, sănătatea maternală și de reproducere, imunizare, HIV/SIDA, tuberculoză, malarie, boli neglijate, accesul la apă și salubrizarea), boli netransmisibile și factori de risc,  predispoziția la epidemii, sistemele de sănătate, sănătatea mediului, violență, accidente și multe altele.

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp International este manager de distribuție al BUPA International în Ungaria, România și Bulgaria. MediHelp International este broker de asigurări al Bupa International în România, Ungaria și Bulgaria.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.