Producătorul de electronice Panasonic a lansat recent pe piaţa internaţională LUMIX DMC-GX7, cel mai nou model din gama premium LUMIX G Digital Single Lens...
gx7Producătorul de electronice Panasonic a lansat recent pe piaţa internaţională LUMIX DMC-GX7, cel mai nou model din gama premium LUMIX G Digital Single Lens Mirrorless (DSLM).

Noul gadget oferă o calitate avansată a imaginii chiar în medii cu lumină slabă; controlul manual al funcţiilor creative pentru o exprimare liberă a personalităţii prin fotografii şi videoclipuri fiind prima cameră din lume DSLM cu Live View Finder (LVF) cu înclinare pana la 90 de grade, încorporat, ce permite obţinerea cadrelor perfecte, indiferent de unghi.

LUMIX DMC-GX7 este o cameră foto premium în ceea ce priveşte stilul şi calitatea oferite. Alături de designul retro, cameră oferă utilizatorilor o calitate optimă a imaginii printr-un echilibru perfect între senzorul Digital Live MOS de 16 megapixeli (MP) şi procesorul de imagine Venus Engine, ce vor permite utilizatorilor obţinerea unor rezultate excepţional de bune chiar şi în condiţii de lumină slabă.

Calitate premium a imaginii:

Senzor cu zgomot de imagine redus: LUMIX DMC-GX7 încorporează un nou senzor Digital Live MOS de 16 megapixel (MP) oferind fotografii la o rezoluţie mare, cu zgomot minim al imaginii

Sensibilitate şi gamă dinamică crescută: senzorul LUMIX DMC-GX7 obţine o saturaţie mai ridicată de lumină faţă de orice alt model LUMIX datorită optimizării arhitecturii pixelului prin reducerea circuitelor şi extinderea zonei de recepţie a luminii, determinând o sensibilitate şi gamă dinamică mai mare.

Calitate video crescută: înregistrare video în format AVCHD Progressive şi MP4, Full HD 1920 x 1080, 50p, sunet stereo şi funcţie Wind Cut

Precizie uimitoare:

Focalizare AF de înaltă precizie la viteză mare: focalizarea AF cu viteza luminii, doar în aproximativ 0.06s, permite captarea clară şi precisă a subiecţilor aflaţi în mişcare rapidă

Full-area Touch AF şi Touch AE: permite utilizatorilor să fixeze focalizarea şi setările de expunere direct pe subiect, printr-o singură atingere, chiar şi daca este folosită funcţia LVF.

AF Tracking: funcţia AF Touch în modul de înregistrare video permite utilizatorilor să seteze focalizarea printr-o singură atingere, în timp ce AF Tracking permite menţinerea focalizării pe subiect chiar şi în timpul mişcării acestuia.

Pin-point AF şi mărire: flexibilitatea pin-point AF a fost şi mai mult îmbunătiţită permiţând o mărire de la 3x la 10x cu variaţii de 0.1x, în timp ce One-shot AF semnfică faptul că funcţia AF poate fi folosită chiar şi în modul Manual Focus (MF) pentru a focaliza rapid pe subiect, folosind apoi funcţia MF pentru ajustări fine.

Focus Peaking: pentru un control mai practic al focalizării, DMC-GX7 încorporează funcţia Focus Peaking în modurile MF şi AF+MF ce permite afişarea nivelului focalizării. Detectarea nivelului poate fi setat la ‘High’ sau ‘Low’, apoi o culoare poate fi selectată pentru a ieşi în evidenţă din mediul de fotografiere. În modul ‘High’ acestea sunt albastrul deschis, galben sau verde, iar în modul ‘Low’, albastru, portocaliu sau alb.

Low Light AF: prin funcţia îmbunătăţită Low Light AF utilizatorii pot focaliza subiecţii în situaţii cu lumină slabă cum ar fi cerul înstelat, datorită  celei mai bune valori de expunere din industrie -4EV.

Stabilizator optic de imagine integrat: LUMIX DMC-GX7 este primul LUMIX care integrează un stabilizator de imagine (O.I.S). Acesta este în plus faţă de stabilizatorul tradiţional LUMIX O.I.S, detectat automat de către cameră şi folosit sau nu, în funcţie de preferinţă. Pentru a adapta stabilizatorul încoporat O.I.S la obiectivul fără stabilizator de imagine, fotograful poate seta distanţa focală de la 8mm la 1000mm. Această funcţie este ideală pentru cei ce preferă obiectivele tradiţionale fără stabilizator de imagine, dar poate fi folosită, de asemenea, cu orice obiectiv fara stabilizator de imagine.

Flexibilitate completă de fotografiere:

Live View Finder cu unghi reglabil:  Noul Live View Finder (LVF) ce se poate înclina la 90 de grade oferă cea mai mare rezoluţie cu peste 2.7mil de puncte şi realizează o reproducere a culorii de aproximativ 100% folosind AdobeRGB ca referinţă. LVF alături de ecranul de 3.0-inch cu touch control ce se poate înclina de asemenea sus-jos, oferă utilizatorului libertatea să obţină cadrele dorite indiferent de dificultatea mediului, permiţându-i să vizualizeze cadrul ce urmează a fi preluat chiar dacă fotografiile vor fi făcute de la sol, de la nivelul taliei sau de deasupra capului. Între timp, senzorul Eye AF pune în funcţiune focalizarea automată imediat ce începeţi să vă uitaţi prin LVF şi astfel nu veţi pierde niciodată cadrul perfect.

Ecran touch control: sistemul touch control al noului ecran de rezoluţie mare de aproximativ 1040K puncte permite printr-o singură atingere a acestuia, focalizarea imediată a subiectului cu o precizie foarte mare şi declanşarea fotografierii sau realizarea ambelor funcţii în acelaşi timp. În plus, reflexiile din ecran sunt reduse dramatic datorită noului LCD  In Cell Touch.

Fotografiere silenţioasă: cu un declanşator silenţios ce elimină complet sunetul AF, al camerei şi al declanşatorului, utilizatorul poate capta cadrul perfect fără a deranja subiectul.

Viteză în a capta momente surprinzătoare:

Viteză şi stabilitate: cu o viteză de 1/8000 sec timp de expunere puteţi opri timpul sau puteţi folosi o deschidere mare a diafragmei  pentru a obţine profunzime mică chiar şi în medii cu lumină puternică naturală.

Fotografierea în rafală: fotografierea în rafală cu 5 cadre pe secundă (fps) la rezolutţie de 16 MP şi 40 de cadre pe secundă (fps) folosind declanşatorul electronic .

 Timp mic de răspuns: LUMIX DMC-GX7 va fi pregătită atunci când veţi avea nevoie, fiindu-i necesare doar 0.5 sec pentru a porni, din momentul apăsării butonului de start.

Alegeri creative:

Design clasic: îmbrăcată într-un cadru din aliaj de magneziu – disponibilă în culorile negru sau argintiu – DMC-GX7 are o construcţie premium ce oferă durabilitate şi robusteţe într-un  design elegant.

Control manual intuitiv: Tastele poziţionate în faţa şi în spatele camerei permit o fotografiere manuală extrem de intuitivă. În plus, faţă de cele patru taste Fn (de funcţii), a fost integrată o nouă funcţie (Fn) in menu, ceea ce semnifică faptul că un total de nouă funcţii pot fi utilizate pentru personalizarea camerei cu preferinţele individuale.

Modurile creative: DMC-GX7 încorporează funcţiile Creative Panorama, Time Lapse Shot, Stop Motion Animation şi Clear Retouch – în plus faţă de modul Creative Control – pentru a oferi un total de 22 de efecte de filtru.

Conectivitate: Datorită conectivităţii Wi-Fi®cu tehnologia NFC (Near Field Communication), camera foto poate fi conectată la un smartphone sau tabletă printr-o singură atingere, permiţând schimbul de informaţii foarte uşor. În plus, tableta sau smartphone-ul pot fi folosite ca telecomandă pentru o mai mare flexibilitate în timpul utilizării.

LUMIX GX7 va fi disponibil începând cu luna septembrie.

DMC-GX7 (body): aproximativ1.000  de euro

DMC-GX7K (body + H-FS14042KA (pachetul standard pentru obiectivul 14-42 mm)): aproximativ 1.100 de euro

DMC-GX7C (body + H-H020A ( noul obiectiv 20 mm)): aproximativ 1.200 de euro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.