Faimoşii hamburgeri şi cartofi prăjiţi de la McDonald’s, din 2014 şi în Vietnam Faimoşii hamburgeri şi cartofi prăjiţi de la McDonald’s, din 2014 şi în Vietnam
Reţeaua de restaurante fast food McDonald’s, cel mai mare jucător din industria internaţională de profil, va deschide începând cu anul viitor primele restaurante din... Faimoşii hamburgeri şi cartofi prăjiţi de la McDonald’s, din 2014 şi în Vietnam
mcdonald'sReţeaua de restaurante fast food McDonald’s, cel mai mare jucător din industria internaţională de profil, va deschide începând cu anul viitor primele restaurante din Vietnam.

Decizia gigantului american de a intra pe piaţa vietnameză a fost anunţată recent, ca rezultat al unei “campanii” de zece ani întreprinsă de omul de afaceri Henry Nguyen (un miliardar de origine vietnamezo-americană) pentru a convinge oficialii McDonald’s să aducă în Vietnamul comunist hamburgerii care reprezintă trade mark-ul companiei. Potrivit acestuia, extinderea lanţului se va face gradual, omul de afaceri evitând să precizeze numărul exact de restaurante care vor fi inaugurate în primul an.

Astfel, începând din 2014, reţeaua McDonald’s se va întâlni pe piaţa vietnameză cu alte branduri americane cunoscute care au făcut pasul spre această ţară mult mai devreme: Pizza Hut (reţeaua a fost adusă în Vietnam în urmă cu şase ani tot de Nguyen), KFC sau Burger King (acesta din urmă este reprezentat prin 15 restaurante).

În primele două trimestre ale acestui an, Vietnamul a înregistrat o creştere economică de 4,9% şi respectiv 5%, una dintre cele mai reduse creşteri din ultimii 14 ani.

În prezent, produsele McDonald’s sunt disponibile în peste 34.500 de restaurante, în peste 100 de ţări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.