Născută pe 2 august, cea mai mare dorință a tinerei regizoare Iulia Rugină a devenit realitate. Dacă anul trecut își dorea ca până la...
 Love-Building_Adi-Marineci_making-of-1Născută pe 2 august, cea mai mare dorință a tinerei regizoare Iulia Rugină a devenit realitate. Dacă anul trecut își dorea ca până la împlinirea vârstei de 30 de ani să realizeze un lungmetraj, anul acesta se va bucura de lansarea primului său film, Love Building, care va avea premiera pe marile ecrane pe 13 septembrie.

,,Cea mai frumoasă amintire e ultima zi de filmare. Dimineața de după ultima zi de filmare, care a durat cam 20 de ore fără pauză. Am terminat pe la 4 dimineața. Și am mers să ajutăm cu toții la strâns pentru că trebuia să eliberăm locația. Și după 10 zile absolut halucinante, în afara spațiului și timpului cumva, mi-am adus aminte ce dată era când 50 de oameni au început să cânte la mulți ani, în cea mai neașteptată petrecere supriză, acolo pe ponton. Era 2 august. Ziua mea de naștere. Și am împlinit 30 de ani. Îmi dorisem tot timpul să fac un film de lung metraj până la 30 de ani. Am terminat filmările pentru Love Building în ziua în care am împlinit 30 de ani. Și nici că mi-aș fi putut dori ceva mai frumos decât ce s-a întâmplat acolo. “, declară Iulia Rugină.

Filmările pentru Love Building au avut loc în vara anului 2012, pe parcursul a 10 zile, la complexul turistic Laguna Verde. Distribuția filmului este alcătuită din cei 31 de absolvenți ai celei de-a cincea generații a școlii Actoriedefilm.ro, alături de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Scenariul este semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu si Iulia Rugină.

Iulia Rugină a studiat regia de film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică între 2002 si 2006. În 2011 a finalizat un master în regie în cadrul aceleiași universități. A regizat 8 scurt metraje și 3 filme de mediu metraj, pentru majoritatea dintre ele fiind și co-scenarist. Filmele sale au fost proiectate în cadrul a peste 50 de festivaluri și evenimente legate de film din 13 țări. În 2013 Iulia debutează în regie de lungmetraj cu filmul Love Building, proiectat și premiat deja în cadrul a două festivaluri de film și care urmează să fie distribuit în cinematografele din toată țara începând cu 13 septembrie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.