Halewood Wines aduce vinurile Barone Ricasoli în România Halewood Wines aduce vinurile Barone Ricasoli în România
Începând cu luna iunie 2013, portofoliul Halewood Wines, membră a grupului Halewood România, s-a îmbogățit cu vinurile renumitului producător italian – Barone Ricasoli. Barone... Halewood Wines aduce vinurile Barone Ricasoli în România

grup copyÎncepând cu luna iunie 2013, portofoliul Halewood Wines, membră a grupului Halewood România, s-a îmbogățit cu vinurile renumitului producător italian – Barone Ricasoli.

Barone Ricasoli este un nume foarte important în istoria vinurilor italienești, Baron Bettino Ricasoli fiind creatorul rețetei originale ce stă la baza mult apreciatelor vinuri Chianti, scrisă într-o scrisoare în anul 1872, după mai bine de 30 de ani de cercetare.

Conform publicației americane Family Business, Barone Ricasoli este a patra cea mai longevivă companie din lume și a doua în sectorul vinului, domeniu în care se regăsește încă din 1141, când Castelul Brolio a trecut în proprietatea familiei. De-a lungul secolelor castelul a fost scena mai multor dispute ce și-au lăsat amprenta asupra zidurilor sale.

În urma mai multor recondiționări și modificări, astăzi castelul veghează peste 240 hectare de viță de vie ce stabilesc producătorul ca fiind cel mai mare din zona Chianti. Însă acestea sunt numai o parte ce se adaugă celor 1200 hectare de păduri, dealuri și livezi de măslini în comunele Gaiole și Castelnuovo Berardenga. Cramele avangardiste din apropiere sunt locul în care compania continuă să caute excelența cu aceeași determinare lăsată moștenire de către Bettino Ricasoli.

Ca membru al unei familii renumite ce își poate trasa originile încă din secolul VII, Francesco Ricasoli, cel de-al 32-lea Baron de Brolio se află acum la conducerea companiei, cu obiectivul de a reînnoi calitatea și personalitatea vinurilor sale.

Suntem printre puținele crame din zona Chianti Classico capabile de a produce vinuri cu personalități foarte diferite între ele, în pofida faptului că toate sunt produse în același loc. Meritul este al naturii sale multi-fațetate ce ne permite să extragem caracteristici foarte diferite ale unui soi, precum și înclinația sa naturală către calitate. Este un concept foarte vechi: romanii îl numeau „genius loci”, astăzi discutăm despre terroir.”

Francesco Ricasoli

Dintre vinurile marelui producător aduse în exclusivitate de către Halewood Wines, în România veți putea găsi: Chianti Barone Ricasoli, Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva, Brolio Chianti Classico, Casalferro Rosso Toscano și Castello di Brolio Chianti Classico, disponibile în locațiile HoReCa, rețeaua de magazine Halewood – The Winery Outlet (București, Ploiești, DN1 Breaza-Nistorești, Sinaia, Azuga, Brașov, Sibiu, Târgoviște, Constanța și Urlați) și online, accesând www.winery-outlet.com.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.