Cum se produce cafeaua solubilă Cum se produce cafeaua solubilă
Cafeaua solubilă este o cafea 100% naturală, de la boabele verzi până la cafeaua savurată în ceaşca preferată. Pentru a obţine o cafea solubilă... Cum se produce cafeaua solubilă
cafea solubilaCafeaua solubilă este o cafea 100% naturală, de la boabele verzi până la cafeaua savurată în ceaşca preferată. Pentru a obţine o cafea solubilă de calitate, este nevoie de o expertiză îndelungată şi în acelaşi timp de cunoştinţe tehnice superioare. Ca să înţelegem mai bine ce înseamnă cafeaua solubilă, trebuie să parcurgem pas cu pas procesul de producţie. Avem câţiva paşi esenţiali:

1.      Recoltarea

Fructele plantei de cafea, numite cireşe, se culeg manual, întrucât acestea se coc în diferite perioade ale anului

2.      Uscarea şi selectarea

Fiecare fruct conţine două boabe verzi, care se extrag prin uscarea sau decorticarea fructului. Selectarea şi amestecarea boabelor de cafea sunt realizate pe categorii de calitate şi în funcţie de culoare şi mărime.

3.      Prăjirea

Prăjirea determină modificările fizice ale boabelor verzi: greutatea boabelor este redusă cu 16%, se dublează în volum, culoarea trece de la verde pal la maro intens şi capătă gustul şi aroma specifică cafelei. O condiţie esenţială a prăjirii este de a răspândi căldura, astfel încât toate boabele să fie prăjite pe toate părţile, în mod egal şi în acelaşi timp. Temperatura şi durata procesului de prăjire sunt controlate cu grijă, pentru a nu pierde aroma cafelei. În general, prăjirea uşoară conferă boabelor o aromă mai blândă, prăjirea medie produce o aromă bine definită şi bogată, iar prăjirea puternică dă o aromă tare şi distinctă.

4.      Măcinarea

Boabele de cafea prăjite sunt apoi măcinate până capătă aspectul unei pulberi aspre. Până la această etapă, procesul de producție este similar cu cel al cafelei măcinate.

Singura diferenţă este extracția apei în cazul cafelei solubile: componenta solubilă a cafelei măcinate este trecută printr-un jet de aer cald, astfel încât se concentrează, obținându-se cafea solubilă cu granule fine. Granulele de dimensiuni mai mari se obțin printr-o etapă diferită de concentrare, respectiv componenta solubilă a cafelei măcinate este trecută printr-un jet de aer rece/înghețat.

Produsul final, cafeaua solubilă NESCAFÉ, conține într-o formă concentrată gustul, aroma și culoarea, la fel ca și cafeaua macinată, oferindu-ne însă avantajul preparării instant.

Așadar, cafeaua solubilă nu conţine niciun ingredient suplimentar, doar apă şi boabe de cafea, fiind 100% naturală!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.