ANALIA SELIS canta in deschiderea BUENA VISTA SOCIAL CLUB ANALIA SELIS canta in deschiderea BUENA VISTA SOCIAL CLUB
Nu ratați ocazia să fiți lăsați din nou cu răsuflarea tăiată de atmosfera creată de legendele cubaneze Buena Vista Social Club. Veniți să îi... ANALIA SELIS canta in deschiderea BUENA VISTA SOCIAL CLUB
analia selisNu ratați ocazia să fiți lăsați din nou cu răsuflarea tăiată de atmosfera creată de legendele cubaneze Buena Vista Social Club. Veniți să îi vedeți înainte de concertul lor din toamnă de la Royal Albert Hall din Londra. La Sala Palatului din București pe 25 iunie și la Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca pe 26 iunie. Concertul de la București este organizat de Fundația Phoenix. Concertul de la Cluj-Napoca este organizat de Diesel Club Events.

Neobosiții muzicieni cubanezi au demarat un nou turneu european pe 21 iunie în Irlanda de Nord, urmând apoi să treacă pe rând prin Ungaria, România, Franța, Polonia, Slovacia, Italia, Belgia, Germania, Olanda, Marea Britanie și Spania. O parte din concerte sunt deja sold out, printre care și cel pe care îl vor susține în sala Concertgebouw din Amsterdam, construită în urmă cu 125 de ani și recunoscută drept una dintre cele bine puse la punct săli de concert din lume.

Analia Selis revine în atenţia publicului după pauza pe care și-a luat-o pentru a dedica mai mult timp creșterii celor doi copii ai ei. Este a doua oară când se bucură de onoarea de a deschide un concert al legendarei orchestre Buena Vista Social Club. Repertoriul Analiei din seara de 25 iunie va include melodii tradiționale latino-americane. Analia va fi însoțită pe scenă de trupa ei live, precum și de violoncelistul Răzvan Suma, soțul artistei.

Omara Portuondo și Eliades Ochoa sunt în acest moment reprezentanții cei mai de seamă ai vârstei de aur a muzicii din insula din Caraibe, cei fără virtuozitatea cărora iubitorii de muzică din întreaga lume nu ar fi aflat de Chan Chan, El Cuarto de Tula, Candela sau Dos Gardenias.

BUENA VISTA SOCIAL CLUBDupă câteva vizite de neuitat la București dar și o serie de proiecte muzicale care li se aseamănă doar prin denumire și proveniență geografică, adevărații pionieri și ambasadori ai stilurilor son montuno, danzón, cha cha cha sau bolero revin pe scena Sălii Palatului, de data aceasta în formulă completă.

Trombonul șefului de orchestră Jesus ‘Aguaje’ Ramos a făcut de-a lungul timpului parte din toate înregistrările de muzică cubaneză ale casei de discuri World Circuit, iar măiestria lui interpretativă și abilitățile de dirijor i-au asigurat un loc de cinste în turneele mondiale ale legendarilor Ibrahim Ferrer, Ruben González și Omara Portuondo.

Barbarito Torres a fost conducătorul muzical al trupei Grupo Campoalegre, a cântat cu Afro-Cuban All Stars, iar pe albumul lui solo, intitulat ‘Havana Café’ i-a avut ca invitați pe Ibrahim Ferrer și Omara Portuondo.

Sunetul inconfundabil al trompetei lui Guajiro Mirabal și personalitatea lui copleșitoare i-au atras denumirea de ”trompetă a Cubei”. Albumul lui, ‘Buena Vista Social Club Presents Manuel Guajiro Mirabal’ a fost nominalizat la premiile Grammy și Latin Grammy.

Ziarul New York Times observa în cronica celui mai recent album Omara Portuondo, denumit ‘Gracias’ (câștigător al unui premiu Latin Grammy) că ”anii nu au reușit să diminueze cu nimic calitățile ei vocale… vocea ei rămâne una bogată, dinamică și puternică”. Omara cântă și dansează pe scenă de când era adolescentă în anii ’40 și nu dă semne de oboseală, incitând în permanență colegii din scenă dar și publicul să se miște alături de ea în pași de dans.

După ce a revenit alături de Orquesta pentru câteva concerte vara trecută, el sonero de Santiago de Cuba Eliades Ochoa revine la București, pentru prima dată pe aceeași scenă cu toți ceilalți muzicieni Buena Vista Social Club. Ochoa este considerat unul dintre cei mai importanți interpreți ai stilului son din toate timpurile, ieșind în evidență prin vocea sa inconfundabilă, pălăria de cowboy și armoniile chitării sale (de fapt un instrument tradițional cubanez transformat).

Biletele sunt în curs de epuizare. Ultimele bilete pot fi achiziționate pe www.bilete.ro,  în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, precum și în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, la Librăriile Humanitas și Cărturești și la casa de bilete a Sălii Palatului.

Albumele și DVD-urile editate sub titulatura Buena Vista Social Club™ sunt distribuite în România prin intermediul casei de discuri A&A Records.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.