Cum să amenajezi un iaz în maxim o săptămână Cum să amenajezi un iaz în maxim o săptămână
Specialiştii Hornbach oferă, în magazine, în luna iunie, consultanţă pentru realizarea unui iaz. Care sunt materialele necesare pentru amenajarea acestuia şi de cât timp... Cum să amenajezi un iaz în maxim o săptămână
HB Amenajare iazSpecialiştii Hornbach oferă, în magazine, în luna iunie, consultanţă pentru realizarea unui iaz. Care sunt materialele necesare pentru amenajarea acestuia şi de cât timp este nevoie?

Conform Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de bricolaj şi grădinărit, amenajarea unui iaz în grădină este tot mai dorită de către români deoarece aceasta oferă spaţiului un aer special. În plus, nefiind un proces complicat, reprezintă una dintre cele mai uşoare metode de reamenajare a grădinii.

În mod obişnuit, pentru amenajarea unui iaz cu o dimensiune optimă, este nevoie de  un perimetru de cca. 4 metri pătraţi. Totuşi, acesta poate fi realizat în funcţie de suprafaţa disponibilă şi de dorinţa fiecărui client”

Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach

Acesta a subliniat că amenajarea unui iaz se poate realiza foarte uşor dacă sunt folosite uneltele şi materialele potrivite. Primele pe lista produselor necesare la construirea unei astfel de suprafeţe se numără un utilaj de săpat de mici dimensiuni, o roabă şi un târnăcop. Folia PVC, materialul geotextil, mărgăritarul, nisipul şi, nu în ultimul rând, plantele acvatice sunt de nelipsit în acest proces.

De asemenea, pentru funcţionalitatea iazului, specialiştii Hornbach recomandă achiziţionarea pompelor de recirculare, a filtrelor de apă, a spoturilor subacvatice, dar şi a coşurilor pentru plantarea plantelor acvatice. Astfel, într-un interval cuprins între 2 zile şi o săptămână, în funcţie de complexitatea lui, iazul poate fi gata.

„Odată construit iazul, o altă etapă importantă este achiziţionarea plantelor, a peştilor şi a altor vieţuitoare care vor popula spaţiul acvatic din grădină. Pentru un plus de frumuseţe, recomandăm formarea unei mici cascade, care să fie interconectată cu iazul. Aceasta prepupune o investiţie mică, dar are efecte estetice maxime”, a mai afirmat reprezentantul companiei.

Un alt aspect important de care trebuie să se ţină cont la construirea unui iaz este ca în tot perimetrul din jur să existe plante destul de înalte, pentru a preveni prăbuşirea malurilor.

Toate informaţiile necesare pentru amenajarea propriului iaz în curte pot fi aflate în magazinele Hornbach într-o zonă special amenajată pe parcursul lunii iunie. În plus, permanent clienţii pot alege dintr-o gamă largă de produse necesare construcţiei, dar pot vizita şi zona specială de acvaristică unde pot găsi până la 20 specii de peşti de iaz.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.