Grupul Civitas-Polystart cere TotalSoft daune interese de un milion de euro Grupul Civitas-Polystart cere TotalSoft daune interese de un milion de euro
Grupul Civitas-Polystart, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii în domeniul construcțiilor și securității din România, a cerut în instanță companiei TotalSoft daune... Grupul Civitas-Polystart cere TotalSoft daune interese de un milion de euro
justitieGrupul Civitas-Polystart, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii în domeniul construcțiilor și securității din România, a cerut în instanță companiei TotalSoft daune interese de un milion de euro pentru incapacitatea firmei de software de a implementa ERP-ul Charisma Enterprise la nivelul grupului.

Potrivit unui comunicat de presă, în mai 2010, TotalSoft a semnat cu șapte firme din grupul Civitas-Polystart un contract ce avea ca scop implementarea sistemului Charisma, care urma să integreze activitatea firmelor din grup: contabilitate, resurse umane, vânzări, achiziții și gestiune.

TotalSoft și-a asumat un timp de 3.5 luni pentru implementarea sistemului Charisma și a încasat în avans de la grupul Civitas-Polystart contravaloarea integrală a licențelor și implementării ERP-ului Charisma.

La trei ani de la semnarea contractului, TotalSoft nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale și sistemul Charisma nu este funcțional la nivelul grupului nici în acest moment. În acest fel, TotalSoft a generat grupului Civitas-Polystart pierderi pe care grupul le estimează la un milion de euro.

În comunicat se mai arată că ambele părți au stabilit contractual în 2010 funcționalitatea sistemului Charisma, alături de un calendar ce prevedea finalizarea implementării în 3.5 luni de la semnarea contractului. Cu toate acestea, ERP-ul Charisma nu a fost implementat de TotalSoft nici până astăzi.

Specificațiile agreate contractual nu au fost respectate de către dezvoltatorul de software, lucru demonstrat cu ocazia testelor de acceptanță efectuate de reprezentanții TotalSoft și Civitas-Polystart.

Conform contractului încheiat în 2010, TotalSoft datoreaza penalități pentru fiecare zi de întârziere a implementării soluției Charisma. La sfărșitul anului trecut, grupul Civitas-Polystart a dat în judecată compania TotalSoft, cerând daune interese în valoare de un milion de euro. Litigiul se află pe rolul Tribunalului Dolj.

TotalSoft trebuie să își asume responsabilitatea pentru incapacitatea de a duce la capăt un proiect pentru care a încasat prețul în avans. Nu este în regulă să vinzi un produs care nu funcționează și să încerci timp de trei ani, fără succes, să îl repari cheltuind banii și timpul clienților. Sperăm că inițiativa noastră legală va servi ca descurajare pentru unele firme de software din România care dau tunuri de milioane de euro în fiecare an”

Cristian Dobre, președintele grupului Civitas-Polystart

Cu o cifră de afaceri de 45 de milioane de euro în 2012 și peste 2.100 de angajați, Grupul Civitas-Polystart se numără printre cei mai mari furnizori de servicii de securitate și construcții din România. Printre clienții celor 10 companii din grupul Civitas-Polystart se numără Baumax, București Mall, Cargill, Cinema City, Dedeman, Ford România, Hotel Pullman, OMV Petrom, Pirelli, Selgros, Vodafone și West Gate București.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.