GfK: T1, încă un trimestru bun pentru D-SLR-uri GfK: T1, încă un trimestru bun pentru D-SLR-uri
Piața foto locală a atins o valoare totală de 9 milioane de euro în T1 2013, o performanță cu 11% mai bună față de... GfK: T1, încă un trimestru bun pentru D-SLR-uri
DSLR gadgetPiața foto locală a atins o valoare totală de 9 milioane de euro în T1 2013, o performanță cu 11% mai bună față de T1 2012, arată datele celui mai recent raport GfK TEMAX.

Potrivit studiului, în timp ce camerele foto compacte au crescut cu 2% în valoare, segmentul de DSLR-uri a avut rate de creștere de două cifre și a salvat sectorul. Aparatele compacte au înregistrat o apreciere a prețului de două cifre, deși numărul de unități vândute a fost mai mic, prețul mai mare al produselor vândute a dus la creșterea în valoare a segmentului.

Când vine vorba de camere cu caracteristici mai bune, există o cerere tot mai mare pentru DSLR-uri, în special cele entry level și pentru compacte de top.

Până în acest moment, piața foto a gestionat bine competiția reprezentată de smartphone-uri și generează optimism pentru anul 2013.

T1 a adus o crestere a pietei bunurilor de folosinta indelungata de 4% fata de acelasi trimestru din 2012, atingand valoarea de 349 de milioane de euro. In afara de piata de electrocasnice mari si de electronice, toate sectoarele monitorizate de GfK TEMAX au inregistrat cresteri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.