Cum să reduci temperatura din casă pe timp de vară Cum să reduci temperatura din casă pe timp de vară
Un sfert din totalul transferurilor de căldură dintre o încăpere şi exterior se face prin ferestre, astfel că izolarea acestora cu rulouri exterioare de... Cum să reduci temperatura din casă pe timp de vară
rulouri MCA termostorUn sfert din totalul transferurilor de căldură dintre o încăpere şi exterior se face prin ferestre, astfel că izolarea acestora cu rulouri exterioare de tip termostor este una dintre cele mai eficiente metode de a obţine răcoare şi umbrire pe timp de vară.  Rulourile filtrează razele UV şi previn formarea efectului de seră.

Rulourile exterioare de tip termostor reduc conductivitatea termică a ferestrelor cu 70%, astfel că la o încăpere dotată cu rulouri temperatura interioară se reduce, pe timp de vară, cu aproximativ 5 °С indiferent de tipul de geam şi de influenţele climatice regionale, potrivit unui studiu internaţional realizat de francezii de la SNFPSA (Uniunea Naţională a Profesioniştilor din domeniul Soluţiilor de Închidere a Spaţiilor şi Umbrire).

Folosirea corectă a termostorurilor, denumite astfel datorită proprietăţilor termoizolatoare, suplineşte în cele mai multe cazuri un aparat de aer condiţionat, în plus obţinându-se o izolare fonică superioară.

În România, doar 1,4% din ferestrele noi au rulouri

În România, piaţa rulourilor pentru ferestre are un mare potenţial de creştere, având în vedere că doar 1,4% din ferestrele nou-montate se livrează cu rulouri, în comparaţie cu procente ce trec de 50% în ţări situate mai spre vestul continentului. De exemplu, în Germania rata echipării cu rulouri este de 60%.

În plus, străinii sunt mai conştiincioşi şi când vine vorba despre alegerea accesorizărilor: aproape toţi clienţii externi ai producătorului MCA Grup România aleg rulouri exterioare electrice, în timp ce în cazul comenzilor interne doar 30% sunt pentru rulouri automatizate, reiese dintr-o analiză a datelor de pe trimestrul I 2013, prezentată la Expo Casa Mea, deschis astăzi la Romaero Baneasa, unde MCA Grup a expus cele mai noi uşi de garaj şi rulouri exterioare.

MCA Grup România a vândut în primele trei luni ale anului peste 2.200 de rulouri exterioare pentru ferestre, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.