Prima armă printată cu tehnologia 3D, testată cu succes în SUA Prima armă printată cu tehnologia 3D, testată cu succes în SUA
La doar câteva zile după anunțul oficial privind lansarea pistolului Liberator, realizat în totalitate cu ajutorul tehnologiei de printare 3D – o premieră la... Prima armă printată cu tehnologia 3D, testată cu succes în SUA
3d arm, sursa: The VergeLa doar câteva zile după anunțul oficial privind lansarea pistolului Liberator, realizat în totalitate cu ajutorul tehnologiei de printare 3D – o premieră la nivel mondial – oficialii companiei Defense Distributed au declarat că au reușit să testeze cu succes prototipul acestuia, scrie The Verge care citează dintr-un reportaj realizat de editorii Forbes.

Totodată, compania americană ar urma să dea publicității în cursul zilei de azi schițele acestui proiect.

Potrivit acestora, testarea acestui pistol s-a făcut în Texas și a constat în mai multe runde de trageri în care device-ul a fost operat de la distanță.  În ultima rundă, fondatorul Defense Distributed, Cody R. Wilson, a tras cu acest pistol, testul fiind un succes: atât dispozitivul (cu execepția unei mici crăpături a unui arc) cât și Wilson sunt în regulă.

Liberator este realizat din 16 părți, 15 dintre ele fiind fabricate cu ajutorul unei imprimante Stratasys 3D. Singura piesă din metal a fost necesară pentru ca arma să fie în conformitate cu regulile legii americane privind armele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.