Studiu Kantar: peste jumătate din smartphone-urile vândute în T1 funcţionează cu Android Studiu Kantar: peste jumătate din smartphone-urile vândute în T1 funcţionează cu Android
Sistemul de operare Android, creat de gigantul Google, îşi menţine supremaţia de cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri din lume, reiese dintr-un... Studiu Kantar: peste jumătate din smartphone-urile vândute în T1 funcţionează cu Android
android_appsSistemul de operare Android, creat de gigantul Google, îşi menţine supremaţia de cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri din lume, reiese dintr-un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Kantar Worldpanel Comtech.

Potrivit acestui studiu, în cele nouă pieţe chestionate – Australia, China, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite – sistemul de operare Android se regăseşte pe circa 64% din device-urile vândute pe o perioadă de 12 săptămâni (până la 31 martie 2013).

Aflaţi mai multe informaţii despre acest studiu. 

Singura piaţă unde sistemul dezvoltat de Google nu este rege, s-a dovedit a fi Japonia. Aici, iOS, sistemul de operare al rivalilor de la Apple deţine încă supremaţia – 49,2% faţă de 45,8% din vânzările de smartphone-uri.

Citiţi mai multe aici. 

Datele colectate din celelalte pieţe din studiul Kantar au demonstrate faptul că indiferent dacă sunt dezvoltate (cum este exemplul Germaniei, Statelor Unite sau a Marii Britanii), emergente – China – sau au dificultăţi financiare (Spania), dezvoltatorii de gadgeturi care au la bază sistemul Android sunt la mare căutare.

Astfel, în ciuda crizei financiare cu care se confruntă ţara, Spania este vârf de lance: 93,5% din telefoanele inteligente vândute în această ţară funcţionează cu Android.

Şi sistemul Windows Phone, dezvoltat de producătorul de software Microsoft, începe să câştige teren. În cele 5 ţări europene din studiu, Windows Phone a adus 6,5% din vânzări, în creştere cu 2,5 procente.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.