Google îşi menţine poziţia de lider şi anunţă profit peste aşteptări Google îşi menţine poziţia de lider şi anunţă profit peste aşteptări
Gigantul Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare, a raportat în primele trei luni ale acestui an un profit peste aşteptările analiştilor de... Google îşi menţine poziţia de lider şi anunţă profit peste aşteptări
googleGigantul Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare, a raportat în primele trei luni ale acestui an un profit peste aşteptările analiştilor de profil. Astfel, în primul trimestru al acestui an, compania cu sediul în Mountain View, California, a realizat un profit de 11,58 de dolari pe acţiune, peste cei 10,68 de dolari estimaţi de analiştii de profil.

Profitul net al Google s-a ridicat la 3,35 de miliarde de dolari, în creştere cu 16% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Veniturile pentru primul trimestru, fără divizia Motorola Mobility, încorporată la mijlocul anului trecut, au urcat cu 22% la 12,95 miliarde de dolari, avans similar celui din trimestrul al patrulea. Incluzând şi Motorola, veniturile consolidate ale gigantului american au avansat cu 31%, la 13,97 miliarde de dolari.

Principala divizie de internet a companiei a generar venituri de 9,99 de miliarde de dolari în T1 2013, în creştere comparativ cu suma de 8,14 miliarde de dolari înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Potrivit oficialilor Google, sistemul de operare pentru smartphone-uri şi tablete dezvoltat de companie, Android, a depăşit deja sistemul celor de la Apple, iOS, fiind utilizat pe mai mult de 70% dintre device-uri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.