Hotelul Vega din Mamaia a devenit, începând cu luna martie a anului 2013, primul hotel consumator de Energie Verde din țară, produs al companiei...
hotel-vega-mamaia_07_640Hotelul Vega din Mamaia a devenit, începând cu luna martie a anului 2013, primul hotel consumator de Energie Verde din țară, produs al companiei Enel Energie.

de Marian Crăciun

La mai putin de 5 ani de la deschidere, hotelul Vega, prin parteneriatul incheiat cu Enel Energie, achizitioneaza in premiera pentru un hotel in Romania, produsul Energie Verde, energie provenita exclusiv din surse regenerabile, care sprijina semnificativ reducerea emisiilor de CO2.

In locul consumului de energie electrica practicat pana acum, hotelul Vega va consuma exclusiv energie electrica regenerabila, contribuind la atingerea obiectivelor de sustenabilitate, fara a afecta desfasurarea activitatii turistice si calitatea experientei turistului.

In plus, prin consumarea acestui tip de energie produsa din surse regenerabile, nu se deterioreaza si nu se polueaza mediul inconjurator, se protejeaza resursele naturale, se promoveaza si se incurajeaza comportamentul responsabil al angajatilor si al turistilor.

Modernizat complet in vara anului 2008 si clasificat la categoria de hoteluri de lux de 5 stele, hotelul Vega si-a propus un proiect ambitios, acela de a redefini calitatea serviciilor hoteliere pe litoralul romanesc. In acelasi an, reprezentantii hotelului au continuat trendul investitiilor, iar plaja Vega a obtinut certificarea calitatii Blue Flag, fiind singura plaja din Romania care detine aceasta distinctie si in prezent.

In calitatea sa de Hotel Eco, Vega se asigura ca principiile ecologice controleaza toate procesele desfasurate in activitatea de zi cu zi a hotelului: se achizitioneaza si utilizeaza produse biodegradabile, se asigura controlul consumului de apa si hartie si controlul gestionarii deseurilor si substantelor periculoase.

In completarea portofoliului serviciilor de cinci stele, Hotelul Vega a lansat in vara anului 2010 un nou pachet de servicii turistice, croaziere pe Marea Neagra cu velierul Adornate.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.