Pentru a ajuta clienţii să îşi gestioneze mai bine şi să îşi diminueze costurile asociate operaţiunilor de backup şi recuperare a datelor companiei, Dell...
DR4100 Disk Backup AppliancePentru a ajuta clienţii să îşi gestioneze mai bine şi să îşi diminueze costurile asociate operaţiunilor de backup şi recuperare a datelor companiei, Dell a lansat astăzi un dispozitiv de backup pe disc de generaţie următoare, bazat pe arhitectura Fluid Data. 

de Marian Crăciun

Dell DR4100, noul dispozitiv de backup pe disc de înaltă performanţă, poate ajuta clienţii să îşi diminueze capacitatea de stocare necesară pentru backup — de până la 15 ori— cu tehnologiile Dell integrate de compresie şi deduplicare a datelor. Cele mai noi capabilităţi oferite de dispozitivul de backup Dell includ incinte de extindere pentru o capacitate de stocare mai mare, capabilităţi sporite de replicare “many-to-one” pentru îmbunătăţirea procesului de recuperare după dezastru şi certificări software suplimentare pentru interoperabilitate optimizată.

“Companiile de toate dimensiunile trebuie să gestioneze creşterea continuă a volumului de date şi adesea întâmpină probleme în managementul eficient al proceselor de backup şi recuperare a datelor,” a declarat Alan Atkinson, Vicepreşedinte şi General Manager, Dell Storage. “Pentru cei care doresc să îmbunătăţească sau să înlocuiască mediile tradiţionale bazate pe bandă cu viteza şi fiabilitatea unei soluţii bazate pe disc, Dell DR4100 simplifică procesele de backup şi recuperare, optimizând în acelaşi timp resursele de stocare. Adăugarea de incinte de extindere, combinată cu tehnologiile noastre avansate de deduplicare şi compresie a datelor, oferă clienţilor o modalitate simplă, scalabilă şi accesibilă ca preţ de a gestiona protejarea datelor.”

Uşor de implementat şi de gestionat, Dell DR4100 se bazează pe cele mai noi servere Dell PowerEdge din generaţia a 12-a şi funcţionează ca dispozitiv ţintă de backup, cu tehnologie de deduplicare şi compresie intergrată, creat pentru a reduce semnificativ capacitatea de stocare necesară. Beneficiind de algoritmii Ocarina de reducere a volumului de date, clienţii pot elimina copiile redundante ale datelor şi pot diminua capacitatea de disc necesară cu până la 93%. Dispozitivul realizează operaţiuni de reducere a volumului de date, eliminând această funcţie din aplicaţia şi serverele de backup ale clientului, precum şi orice impact asupra performanţei de backup şi recuperare.

Dispozitivul poate să reducă sau să elimine dependenţa de gestionarea backup-ului pe bandă şi permite în acelaşi timp clienţilor să îşi păstreze copiile de siguranţă pe disc o perioadă mai lungă, astfel încât restaurarea datelor se realizează rapid şi fiabil. Dell DR4100 va fi disponibil prin Dell şi partenerii săi de distribuţie din întreaga lume începând din luna martie 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.