Consultantul în turism, Răzvan Pascu, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de travel din  țara noastră a lansat Travel Communication Romania, o agenție de...
razvan pascuConsultantul în turism, Răzvan Pascu, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de travel din  țara noastră a lansat Travel Communication Romania, o agenție de Marketing și PR dedicată exclusiv industriei turismului și ospitalității, o inițiativă nouă la nivel local. Ce ne facem să credem că se va bucura de un succes impresionant? Faptul că Răzvan are o activitate de aproximativ șapte ani în turism și comunicare.

Răzvan Pascu lucrează din 2007 pentru divizia Asigurări & Pensii a ING, este unul dintre cei mai citiți blogger de călătorii din România (competiția se dă între el și Ciprian Enea), speaker al marilor companii pe teme de social media și turism, consultant pentru companii aeriene și agenții de turism din țară și din străinătate.

Ce aduce nou pe piață această agenție? Travel Communication Romania își propune să promoveze jucătorii din industria turismului – agenții de turism, companii aeriene, regiuni turistice, hoteluri și resorturi, fie din România, fie din afara țării, care doresc să fie vizibili în fața publicului din România.

Totodată, pe lângă serviciile clasice de Relații Publice, ce implică reprezentarea în fața opiniei publice și organizarea de evenimente, Travel Communication Romania își va axa activitatea și pe realizarea de proiecte speciale de comunicare cu bloggeri și jurnaliști, adaptate fiecărei companii în parte și publicului său țintă.

Agenția și-a adjudecat deja comunicarea pentru câteva agenții de turism, 3 companii aeriene importante și 1 lanț hotelier internațional. “Dacă în anii trecuți, marketingul unei afaceri din turism însemna doar participarea la târguri de specialitate și tipărirea unor cataloage cu oferte, iar PR-ul nu exista în vocabularul turismului, în anul 2013 lucrurile sunt cu mult diferite, iar marketingul unei afaceri din turism trebuie să se adapteze. Presa migrează tot mai mult către online, pe piața de print rezistă doar publicațiile de calitate, Facebook-ul a ajuns un canal de comunicare extrem de important, PR-ul devine esențial atât pentru companiile aeriene, cât și pentru hoteluri și agenții de turism, iar unele bloguri sunt extrem de influente. Pentru a se adapta acestor schimbări, afacerile din turism au nevoie de o strategie de comunicare profesionistă, gândită și implementată pe termen mediu și lung, de oameni cu expertiză și pasiune pentru turism, dar și de servicii de PR externalizate către profesioniști”, spune Răzvan Pascu, Managing Partner Travel Communication Romania.

Prin proiectele de comunicare realizate, agenția își propune să alinieze activitatea companiilor autohtone din turism, noilor tendințe în domeniu, la nivel global, și anume o prezență mai activă în mediul online. Reprezentanții companiei au observat o importanță crescută a online-ului în decizia cumpărătorilor (62% dintre cumpărătorii de pachete turistice se documentează online înainte de a achiziționa o vacanță); creșterea influenței Social Media în alegerea unui agent de turism (10% dintre consumatori și-au schimbat agentul de turism în urma impresiilor citite pe bloguri), dar și în alegerea unei destinații de vacantă (52% dintre consumatori și-au schimbat planurile de vacanță în urma documentării online);  folosirea aplicațiilor mobile în rezervarea de hoteluri și în rezervarea de bilete de avion.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.