UPC România a derulat ĩn aceastã varã al treilea program de practicã adresat studenţilor din principalele centre universitare din Bucureşti. Obiectivul acestui program este...

UPC2014UPC România a derulat ĩn aceastã varã al treilea program de practicã adresat studenţilor din principalele centre universitare din Bucureşti. Obiectivul acestui program este de a-i conecta pe tinerii pasionaţi de domeniul telecom cu experţi în domeniu, oferindu-le şansa de a învăţa şi de a descoperi oportunităţi de dezvoltare în carieră. În urma procesului de selecţie, la care s-au înscris aproximativ 150 de participanţi, 20 de tineri au beneficiat de un stagiu de 3 luni, în cadrul a 5 departamente din cadrul companiei. Dintre aceştia, 20% vor deveni membri ai echipei UPC România în acest an!

Orientarea către inovaţie este esenţială pentru companiile din industria de telecomunicaţii; într-o piaţă cu o competiţie intensă, cu o tendinţã acceleratã a tehnologiei şi o schimbare continuă a stilului de viaţă al consumatorilor este din ce în ce mai multă nevoie de a descoperi, atrage şi motiva oameni talentaţi care pot contribui la creşterea companiei.

UPC le-a oferit studenţilor şansa de a descoperi ce înseamnă munca într-o organizaţie care activează pe una dintre cele mai dinamice pieţe. În acest an, programul s-a adresat studenţilor din anii 3 şi 4 de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Bucureşti şi Universitea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

“Pentru noi este foarte important sã găsim tineri talentaţi şi sã îi ajutãm sã se dezvolte. Programul de practică este una dintre modalităţile prin care reuşim acest lucru, susţinuţi de colaborarea foarte bună cu mediul universitar. Ne-a bucurat foarte mult numãrul mare de aplicaţii primite – peste 140 – dar şi interesul şi seriozitatea demonstrate de studenţi. Am descoperit şi în acest an tineri entuziaşti, pasionaţi, foarte bine pregãtiţi, iar ei au avut ocazia sã lucreze ĩntr-un mediu profesionist, şi chiar să îşi înceapă cariera alături de UPC”

Celesta Pãdineanu, Director Resurse Umane, UPC România 

Programul a debutat printr-un eveniment de tip “Porţi Deschise”, care i-a ajutat pe cei peste 40 de tineri aleşi să descopere mai multe despre UPC, sã viziteze locaţii cheie din departamentele incluse în program şi sã interacţioneze pentru prima datã cu tehnologia UPC. Evenimentul a fost urmat de o nouă etapă de selecţie în urma căreia s-a finalizat lista celor 20 de participanţi la stagiul de practică. Pe parcursul celor 3 luni de program (iunie – septembrie), aceştia au lucrat ca parte a echipelor UPC din urmãtoarele departamente: Operaţiuni Reţea, Financiar, IT, Juridic, Resurse Umane şi Dezvoltarea Produselor.

Peste 15 manageri UPC s-au implicat în program şi i-au ghidat pe studenţi, ajutându-i să descopere mult mai multe detalii despre temele lor de interes, ghidându-i zi de zi şi provocându-i să găsească soluţii noi pentru situaţii diverse. La finalul perioadei de practică toţi participanţii au fost evaluaţi, iar patru dintre ei s-au alãturat echipei UPC şi îşi vor începe cariera în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din România.

Experienţa de lucru în cadrul UPC te expune unui univers plin de provocări, şi, de asemenea, este o mare oportunitate – descoperi oameni extraordinari, eşti în permanenţă motivat să explorezi noi soluţii, să treci la nivelul următor, eşti ajutat să te dezvolţi şi să îţi construieşti traseul în carieră. Ne bucurăm că în urma acestui program de practică echipa noastră s-a extins cu noi membri. În permanenţă obiectivul nostru este acela de a atrage la UPC oameni talentaţi, cu potenţial, care se alătură unei culturi organizaţionale în care cu toţii suntem încurajaţi să excelăm”, adaugă Celesta Pădineanu, Director Resurse Umane, UPC România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: