Cea de a treia ediţie a conferinţei de testare de software din Europa de Sud-Est a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti. Organizat de...
seetestCea de a treia ediţie a conferinţei de testare de software din Europa de Sud-Est a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti. Organizat de South East European Testing Board în colaborare cu ANIS şi Quality House, evenimentul a adus împreună peste 180 de profesionişti din domeniul testării de software din 14 ţări şi unii dintre cei mai apreciaţi experţi în domeniu la nivel mondial.

Prima zi a conferinţei de testare de software din Europa de Sud-Est (SEETEST) a fost dedicată tutorialelor de specialitate susţinute de experţi în domeniu cunoscuţi la nivel internaţional: Rex Black (RBCS, USA), Erik van Veenendaal (Improve Quality Services BV, Bonaire), Geoff Thompson (Experimentus, UK), Graham Bath (T-Systems, Germany), Vipul Kocher (Pure Testing, India) şi Yaron Tsubery (Enghouse, Israel).

SEETEST începe pe 25 septembrie la Bucureşti. Tinerii interesaţi de o carieră în IT pot cumpăra încă bilete

Cele 6 tutoriale au abordat subiecte relevante pentru audienţă şi au adus în discuţie principiile fundamentale ale testării agile, verificarea calităţii testării utilizând modelul TMMi, abilităţile soft necesare managerilor din domeniu, testarea practică în medii de risc, principiile practice ale încărcării şi performanţei sau elementele esenţiale ale testării de aplicaţii mobile.

Mitko Mitev (Conference Chair South East European Testing Board) a deschis cea de a doua zi a conferinţei, fiind urmat de Rex Black (Preşedinte RBCS), care a vorbit despre profesia de tester în 2015 şi perspectivele de viitor ale acesteia. Erik van Veenendal, expert în testare recunoscut la nivel internaţional şi fondator Improve Quality Services BV, a fost cel de al doilea invitat special al zilei şi a susţinut un discurs despre centrele de testare de excelenţă.

Cine sunt speakerii prezenţi la SEETEST 2014 şi ce vom învăţa de la ei?

În plus, participanţii SEETEST 2014 au putut vedea instrumentele şi serviciile oferite de companii importante din domeniu participând la sesiunile industriale susţinute de VMWare, Quality House şi Equafy, sau vizitând standurile deschise pe toată durata evenimentului. Puteţi vedea aici mai multe fotografii de la eveniment.

15 lucrări de specialitate realizate de membrii comunităţii regionale au fost prezentate în trei sesiuni paralele în cea de a doua zi a evenimentului. Acestea au prezentat bune practici şi studii de caz în testarea de software şi au adus în discuţie subiecte precum managementul testării, testarea agile şi mobile sau diferite metodologii care pot fi utilizate pentru îmbunătăţirea proceselor de testare.

Robert Calangiu (Senior Quality Engineer Lead & Testing Consultant Adobe Romania), autor al lucrării „Rolul testerilor – experienţa olimpicilor” a câştigat premiul pentru cea mai bună lucrare prezentată în cadrul SEETEST 2014. Premiul pentru cea mai bună prezentare susţinută la eveniment a fost câştigat de Claudiu Drăghia (Quality Manager CapGemini Consulting) pentru lucrarea „Harta testării de software”.

Specialiştii în testare agile sau de aplicaţii mobile vin în septembrie la Bucureşti la SEETEST 2014

Premiile au fost decernate de Mitko Mitev (Conference Chair SEETB) şi Valerica Dragomir (Director Executiv ANIS), care au închis astfel oficial cea de a treia ediţie a conferinţei de testare de software din Europa de Sud-Est.

„Ne bucurăm că am avut ocazia să cunoaştem la SEETEST 2014 mulţi oameni interesaţi de domeniul testării de software, profesionişti care sunt deschişi să înveţe şi nu se tem să pună întrebări şi să discute despre subiectele de interes pentru ei. Noi, echipa South East European Testing Board, vrem să mulţumim tuturor invitaţilor şi participanţilor SEETEST 2014 datorită cărora evenimentul a fost un succes”, a declarat Mitko Mitev, Conference Chair SEETB.

„ANIS este activ implicată în dezvoltarea profesiei şi a comunităţii de specialişti în testare de peste 5 ani şi ne bucurăm că am putut fi implicaţi în organizarea celui mai important eveniment dedicat din regiune. Sperăm să putem contribui în continuare la eforturile companiilor şi specialiştilor legate de profesionalizarea activităţii de testare prin continuarea programelor de certificare în România”, a încheiat Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.

ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti și sprijină dezvoltarea industriei româneşti de software şi servicii şi creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. Asociaţia a fost înfiinţată în 1998 şi numără în prezent aproximativ 100 de membri, care includ companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaţionale, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, ceea ce asigură asociaţiei reprezentativitate la nivel naţional.

South East European Testing Board (SEETB) a fost înfiinţată în 2005. Ca parte din International Software Testing Qualifications Board (ISTQB), SEETB dezvoltă programa naţională şi întrebările de examinare în concordanţă cu programa şi întrebările de examinare la nivel internaţional. SEETB este responsabil cu programul de certificare ISTQB Certified Tester în Europa de Sud-Est şi oferă examene de certificare în Bulgaria, România, Serbia şi Muntenegru. În plus, SEETB se ocupă de acreditarea furnizorilor de training ISTQB din regiune.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: