Din cei 22 de interni recrutați în programul „eMAG Talent Internship” derulat în lunile iulie și august, 16 vor continua să facă parte din...

Group Of Teenage Students Sitting Outside On College Steps Using Mobile PhoneDin cei 22 de interni recrutați în programul „eMAG Talent Internship” derulat în lunile iulie și august, 16 vor continua să facă parte din echipa eMAG, ca angajați full-time și part-time. Pe parcursul Internship-ului, studenții au beneficiat de mentorat din partea specialiștilor eMAG în IT și marketing online. Internii au dezvoltat aplicații care vor fi implementate pe platforma eMAG și vor avea un impact pozitiv atât asupra clienților retailerului online, precum și asupra activității angajaților companiei.

eMAG va angaja full time și part-time 16 studenți din cei 22 care au fost recrutați în programul „eMAG Talent Internship” derulat în lunile iulie și august. „Deși pentru cei mai mulți dintre ei acest internship a fost prima experiență practică legată de domeniile IT și marketing online, entuziasmul și pasiunea pe care le-au investit în proiectele dezvoltate împreună cu mentorii lor au demonstrat că am identificat corect, încă din primul nostru program de internship, adevărate talente, cu potențial de dezvoltare profesională în domeniu”, declară Tudor Manea, Vicepreședinte și Director HR& Tehnologie eMAG.

Tudor Manea, Vicepresedinte si Director HR&Tehnologie eMAG

Tudor Manea, Vicepresedinte si Director HR&Tehnologie eMAG

Pentru cele 17 locuri în echipa IT anunțate în luna mai în secțiunea „Coding Arena” au aplicat 800 de studenți pasionați de tehnologie, iar pentru cele 3 poziții în internshipul „webXperience”, deschis celor care vor să facă parte din echipa de marketing, s-au înscris 619 de aplicanți. În final, eMAG a suplimentat pozițiile deschise cu încă două locuri în echipa „Coding Arena”, astfel că, în cele două luni de vacanță, 22 de studenți (14 băieți și 8 fete), majoritatea studenți la Universitatea Politehnică București, Academia de Studii Economice (ASE) sau la Facultatea de Matematică și Informatică din București, au beneficiat de mentorat din partea specialiștilor eMAG în IT și marketing online. Dintre aceștia, 16 vor continua să lucreze în echipa eMAG.

„Ținând cont de rezultatele foarte bune ale eMAG Talent Internship, ne propunem ca programele de internship să devină, pentru noi, o componentă importantă din procesul de recrutare. Și pentru vara anului viitor, eMAG va dezvolta noi programe plătite de internship”, subliniază Tudor Manea.

Patru mentori, patru proiecte speciale

Pe parcursul celor 8 săptămâni de internship, patru mentori – Claudia Negreanu (PHP Developer), George Olah (PHP Developer), Alexandru Turbatu (PHP Developer) și Alexandru Grigorescu (Product Owner) – s-au implicat în dezvoltarea a patru proiecte speciale alături de internii selectați în program.

În programul de internship „eMAG Coding Arena”, studenții au folosit metodologia SCRUM și au avut acces la cele mai noi tehnologii: Symfony2, Gearman, Memchached, RabbitMQ, SOLR, Varnish, MongoDB, PHPUnit. Stagiarii din internshipul „eMAG webXPERIENCE” au obținut cunoștințe în următoarele zone: Web project management, Web analitycs, Wireframing, Web merchandising, UI & Graphic Design.

Toate proiectele dezvoltate de interni vor fi implementate pe platforma eMAG și vor avea un impact semnificativ asupra clienților eMAG, dar și asupra celor peste 900 de angajați ai retailerului online.

Infografic-eMAG

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: