12 business-uri lansate la Startup Weekend Cluj 12 business-uri lansate la Startup Weekend Cluj
Cea de-a patra ediție Startup Weekend Cluj a reunit 84 de persoane interesate de domeniul antreprenorial și tehnologic, dornice să dezvolte business-uri în doar... 12 business-uri lansate la Startup Weekend Cluj

Cea de-a patra ediție Startup Weekend Cluj a reunit 84 de persoane interesate de domeniul antreprenorial și tehnologic, dornice să dezvolte business-uri în doar 54 de ore.  Dintr-un maraton de 30 de idei de business, participanții au votat 12 proiecte ca fiind cele mai interesante pentru a intra in competiție sau pentru a fi testate.

Pe parcursul celor trei zile de eveniment, cele 12 echipe au dezvoltat  proiecte care s-au adresat diverselor nevoi existente ale oamenilor și au beneficiat de sesiuni de mentorat cu specialiști pe domeniul IT, antreprenori și investitori. Competiția s-a încheiat în seara de duminică cu premierea echipelor câștigătoare.

Juriul (format din Mark Tuttle, Bogdan Herea, Călin Văduva, Peter Barta, Salim Virani și Tudor Ciuleanu) a evaluat finaliştii luând în considerare: planul de business, validarea din punct de vedere a clienților, execuția din punct de vedere tehnic și designul platformelor pentru care a fost gândit produsul: designul web, mobil sau ambele.

”Travique”, proiectul câștigător, a fost gândit ca un serviciu prin intermediul căruia oamenii interesați de festivalurile și petrecerile din România vor putea fi informați despre acestea. Astfel, ei nu vor mai trebuit să navigheze pe o mulțime de site-uri, ci le vor fi recomandate după profilul lor.

Locul II a fost ocupat de ”TapSit”, o aplicație mobilă dedicată procesării mai ușoare a comenzilor în cadrul restaurantelor. Practic, oamenii vor putea să-și rezerve o masă la restaurantul lor preferat de oriunde ar fi, în orice moment al zilei. Valentin Filip, cel ce a inițiat proiectul spune că evenimentul a fost unul intens ce a decurs bine și i-ar fi plăcut să poată discuta mai mult timp cu mentorii.

Locul III a fost oferit echipei ce a dezvoltat proiectul ”Tutora”, ce oferă posibilitatea oamenilor ce sunt interesați să învețe, să fie conectați cu cei ce le pot livra acele informații și îi pot ajuta. Deviza lor este Humans teaching humans. Inițiatorul proiectului, Mihai Costea, spune că pentru el a fost o experiență frumoasă, și că ”oamenii au fost foarte friendly și super interesanți“, reușind să-și găsească o echipă excelentă. Având și experiența anului trecut, nu a fost dezamăgit nici de data aceasta.

Premiile speciale au fost oferite  echipelor  ”Mountain Report”, ”SnapIt” și ”Timber.ro”. Mountain Report este o aplicație care va permite oamenilor să se pregătească pentru o ieșire în natură cu cât mai puține resurse bănești și de timp. Oferă diverse informații, cum ar fi închirierea echipamentelor necesare. SnapIt este un mic dispozitiv de tip cameră ce poate fi atașat la orice tip de ochelari pe partea stângă/dreaptă a ramei.

Camera este conectată la o aplicație mobilă și cu o singură atingere pe un buton poți imortaliza imagini, fără a pierde din experiența de a privi. Timber.ro este o aplicație care le va permite oamenilor să găsească, în proximitatea lor, muncitori în domeniul construcțiilor ce îi pot ajuta să realizeze diverse proiecte. Unul din membri echipelor ce au primit premii speciale (Alex Pop, inițiatorul Mountain Report), spune că evenimentul i s-a părut unul foarte intens, prin intermediul căruia a primit un bun suport pentru dezvoltarea sa ca antreprenor.

Premiile (Macbook air, sesiune de coworking, biletele la festivalurile de speciliatate etc.) au fost oferite de partenerii locali: Telenav, Fortech, Pitech+Plus, Mozaic Works, Eventya, Cluj Hub, Techsylvania, Cluj Cowork, Seed For Tech și partenerii globali: Google, .Co.

Startup Weekend este o organizație non-profit care promovează educația experimentală a antreprenoriatului și se implică în mod activ în creșterea și dezvoltarea comunității globale de antreprenori, până în prezent cu peste 650 de evenimente organizate în peste 100 de țări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: