10 motive să ajungi la Therme – Galerie Foto 10 motive să ajungi la Therme – Galerie Foto
La mai puțin de un an de la lansare, Therme București, cel mai mare centru de relaxare, wellness și distracție din Europa, construit greenfield,... 10 motive să ajungi la Therme – Galerie Foto

La mai puțin de un an de la lansare, Therme București, cel mai mare centru de relaxare, wellness și distracție din Europa, construit greenfield, devine și mai mare. Corpul Galaxy, destinat familiilor, se extinde cu o zonă nouă, cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați, dezvoltată pentru a satisface așteptările publicului, în urma unei investiții de peste 10 milioane de euro. Extinderea a fost decisă mai devreme decât planificarea inițială a proiectului și s-a bazat pe succesul înregistrat încă din prima zi de la lansare. Capacitatea totală a corpului Galaxy, după deschiderea noului spațiu, se va dubla, ajungând la 2.000 de persoane simultan. Noi vă oferim 10 motive să ajungeți la Therme! 

  1. Cel mai mare centru de relaxare, wellness și distracție din Europa

Suprafața totală a proiectului, inclusiv terenul aferent clădirii, ocupă un areal de peste 250.000 mp. Suprafața construcției, inclusiv cu extinderea Galaxy, este de peste 34.000 mp indoor. Therme București poate găzdui simultan 4.000 de vizitatori indoor.

  1. Cea mai extinsă suprafață înverzită din România într-un complex de relaxare

Suprafața totală înverzită este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente și ocupă atât suprafața interioară, cât și grădinile și terasele exterioare.

  1. Cea mai mare grădină botanică din România

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme București este cea mai mare gradină botanică de interior și exterior din România. S-au plantat 3.000 de arbuști, circa 1.400 de palmieri – specii variate din toate colțurile lumii -, 1.200 de alte specii de copaci, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus și alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumină al grădinii exotice, spațiile vitrate sunt întinse pe toate fațadele clădirii.

paturi-cu-raze-infrarosii_t2_6751

  1. Cel mai mare complex de saune din România

Centrul Therme București găzduiește 7 saune tematice și 4 saune umede. Fiecare saună are o anumita tematică, un anumit design și ritualuri variate. Vizitatorii se pot bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie și purificare, denumit în limba germană Aufguss – realizat prin infuzarea unor soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice încinse din saună. O experiență multisenzorială de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulației sangvine, hidratarea pielii, întărirea sistemului imunitar etc. Cele 11 saune din centru au o capacitate totală de 410 vizitatori simultan.

  1. Cea mai întinsă plantație indoor de palmieri din Europa

Cei 1.400 de palmieri de la Therme București din interior formează cea mai mare plantație de palmieri din Europa. Arborii sunt aduși de pe patru continente și au trecut printr-un proces complex de aclimatizare și îngrijire în Olanda, timp de 700 de zile. Îngrijirea palmierilor este tehnologizată, aceștia fiind permanent monitorizați pe computer, din punct de vedere al nutrienților și umidității.

  1. Cel mai bătrân copac aclimatizat în România

„Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa),  supranumit si copacul înțelepciunii, care are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Drumul până la Therme a durat 2 săptămâni. Se spune că printul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit  „iluminarea“, după care devenit Buddha.

  1. Cea mai mare piscină cu valuri din România

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafață de 560 m2 și o adâncime care variază de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din România. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră, care permite confortul și garantează siguranța.

Galaxy_7_Therme (6)

  1. Cel mai mare și spectaculose sistem indoor de tobogane din Europa Centrală și de Sud-Est

Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei, pentru toate vârstele. Lungimea totală a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o înălțime de până la  14 metri. De altfel, sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a Therme București a primit punctajul maxim din partea publicației tuberides.de, cel mai important ghid independent al toboganelor acvatice din Europa.  Cele 17 tobogane de la Therme București sunt acreditate de TUV Germania, cel mai exigent organism de audit al parcurilor acvatice de distracție.

  1. Cel mai mare acoperiș retractabil montat într-o zonă seismică

Acoperișul zonei THE PALM este un colos transparent de  230 de tone, cu o parte retractabilă cu o suprafață de 900 metri pătrați, fiind cel mai mare acoperiș retractabil montat vreodată într-o zonă seismică. Noul spațiu conex corpului Galaxy are un acoperiș complet retractabil, în ambele direcții, cu o suprafață de 800 mp și o greutate de circa 100 tone.

constructie-din-sare_t2_6968

  1. Cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa

Odată cu această extindere, Therme București găzduiește cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa, care cuprinde o bibliotecă și un spațiu de joacă, cu pereți înalți de 6 metri. La construcția acesteia s-au folosit nu mai puțin de 40 de tone de sare de Himalaya.

Bine de știut!

Therme București este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafață totală de 34.000 mp și o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Centrul găzduiește cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante.

Proiectul excelează prin magnitudine, unicitate și o serie de puncte forte: este cel mai mare centru de recreere și wellness din Europa, cu servicii și ambianță de lux la prețuri accesibile, cu cele mai înalte standarde din punct de vedere arhitectural, tehnic, sănătate și relaxare din lume.

Odată cu deschiderea Therme, Bucureștiul a devenit cel de-al doilea cel mai mare oraș termal din Europa, după prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma. Therme București a fost premiat recent de Autoritatea Națională de Turism din România, la Gala Turismului Românesc.  Investiția în Therme București este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena.

Din punct de vedere tehnic si conceptual, Therme București face parte din Grupul Wund, care deține 4 din cele mai de succes proiecte din Europa: Therme Erding, Therme Bad Wörishofen, Badeparadies Schwarzwald, Badewelt Sinsheim. Therme București este proiectul cu numărul 5 dezvoltat în grupul WUND, aducând o serie de inovații și premiere absolute pentru continent.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: